Мет Гала 2024 се превърна във внушителен спектакъл под открито небе, а красивите кадри на звездите обиколиха онлайн пространството.

Една от тях обаче направи повече впечатление - супер реалистичната снимка на Кейти Пери, генерирана от изкуствен интелект. Кадърът е толкова убедителен, че повече от 70 000 души я препубликуваха.

Самата Пери, която всъщност не присъстваше на ежегодната модна феерия, качи снимката на страницата си в Instagram в опит да изясни ситуацията. "Не успях да дойда на Mет, трябваше да работя." Певицата не пропусна да отбележи, че снимката е направена толкова добре, че дори майка й се е заблудила.

Пери е украсявала червения килим на Гала вечерята доста пъти през изминалите години, като се е появявала в редица странни визии, включително с полилей и чийзбургер. Тя не е присъствала на събитието от 2022 г.

Иначе тазгодишният дрескод бе вдъхновен от разказа "Градината на времето" на Джей Джи Балард и бе в чест на изложбата на Института по костюми "Спящи красавици": Събуждане на модата. Макар и Пери да не присъства, нейните колежки уважиха събитието. Сред тях бяха Ариана Гранде, Синтия Ериво, Лизо, Дуа Липа и др.