Кейти Пери отново се превърна в истински феномен в социалните мрежи заради събитие, което все още не е обяснено. Това е сцена, която се случва в края на едно от последните ѝ изпълнения на живо и която се превърна във феномен, тъй като запечатва момента, в който певицата има проблем с отварянето на едното си око.

Във видеото, което вече стана популярно, се вижда как изпълнителката на I Kissed a Girl приключва една от песните в шоуто си, а публиката бурно я аплодира и крещи името ѝ. Засега всичко изглежда нормално до момента, в който дясното ѝ око остава затворено, а лявото се движи нормално. След няколко опита на самата звезда да отвори окото, които не успява да направи, Кейти изглежда се отказва и прекратява изпълнението си.

Както можеше да се очаква, коментарите по темата не закъсняха, като много от феновете на американката изразиха опасенията си за евентуален здравословен проблем, освен за проблем с грима на звездата.

Въпреки че главната героиня на новината не е коментирала този факт, много международни медии вече повториха някои от старите изявления на Пери, в които тя говори за определени проблеми с очите си. Само преди година, през 2021 г., певицата, която е член на журито на шоуто за таланти American Idol, окуражава един от участниците, като разказва непубликувана досега тайна за очите си: "Аз също имам криво око и някога се притеснявах за това."

Това не беше единственото размишление по въпроса от страна на партньорката на Орландо Блум. В последващо интервю за Newsweek Кейти Пери разкрива, че е приемала лекарства за леки проблеми с очите: "Бях лекувана, за да направя окото си по-голямо всеки път, когато се снимам, защото имам изкривяване". Минало, което засега никой не е в състояние да свърже пряко със странното събитие, превърнало я за пореден път в главен герой на новините.