Преди месеци Киану Рийвс се появи в компанията на една жена - нещо, което не бе правил с години. Макар че е един от най-известните и успешни актьори в Холивуд, Киану винаги е бил малко различен и е странял от големия шум и показност.

Освен това всички знаем нещастната история на актьора: преди около 20 години с приятелката му Дженифър Сайм изживяват ужасна трагедия, след като бебето им се ражда мъртво през 1999 г., а няколко месеца по-късно Дженифър умира в автомобилна катастрофа.

Може да се каже, че след това Киану Рийвс изобщо не се е появявал с дама на публични места и дори бе направило впечатление, че актьорът никога не прегръща жените, с които се снима.

Така до ноември миналата година, когато Рийвс изненада всички, появявайки се в компанията на Александра Грант - 46-годишна художничка. После заваляха коментари за двойката, както и критики за вида на Александра.

Вижте снимки на двойката >>

Но Киану Рийвс едва ли е бил повлиян от тях. Още повече, след като се оказва, че двамата всъщност са заедно от много по-дълго време, отколкото предполагаме.

Наскоро актрисата Дженифър Тили - близка приятелка на Грант, казва пред Page Six:

"Те са двойка от около две години или поне от година и половина. Горе-долу тогава си спомням, че Александра ми каза "Киану Рийвс ми е гадже", а аз казах "Чакай, чакай... какво?!"

Киану Рийвс и Александра Грант се появиха за първи път заедно през ноември миналата година на червения килим на филмова гала вечер.

Тили казва, че двамата са ходили на много други събития, но чак през последните месеци е станало ясно, че са двойка. Актрисата описва приятелката си Александра Грант като много тиха жена, спокойна и скромна. И допълва, че Киану Рийвс е истински късметлия, защото е с нея.