Риалити звездата Ким Кардашиян и съпругът ѝ, рапърът Кание Уест, си наеха частна пожарна команда, за да спасят от горските пожари в Калифорния семейната вила на стойност 60 милиона долара.

Вижте снимки на Ким и Кание >>

БТА цитира сайта TMZ, който уточнява и местоположението на имота на звездната двойка - Хидън хилс в окръг Лос Анджелис. В този окръг и в съседния Вентура бушува един от десетте крупни горски пожара в Калифорния и там е въведен режим на задължителна евакуация. Вилата на Кардашиян и Уест е разположена по такъв начин, че ако бъде обхваната от пламъците, те ще се прехвърлят и на съседните домове. Поради тази причина съпрузите решили да наемат частен екип пожарникари, за да не допуснат подобен ход на събитията. Комплексът Хидън хилс е бил проектиран от архитекта Арчибалд Хенсън през 50-те години на миналия век и е разположен на площ от 4,4 квадратни километра. Той е от закрит тип и подслонява много знаменитости.

Имението на Ким и Кание

Скрийншот: TMZ/x17online.com

Стана известно, че пожарите в Калифорния са унищожили домовете на поп звездата Майли Сайръс, на китариста Нийл Йънг и на актьора Джерард Бътлър. Сред евакуираните се оказаха певиците Лейди Гага, Иги Азалия, Шер, а също така и режисьорът Гийермо дел Торо.

54-годишната холивудска знаменитост Сандра Бълок е дарила 100 000 долара на организацията "Хуманно общество на окръг Вентура", която ще допринесе да бъдат спасени домашни любимци и ще се грижи за тях. В постнато от въпросната организация послание във Фейсбук се казва, че тя е признателна за направеното от Бълок и семейството ѝ дарение. "Усилията ни за спасяване и евакуиране на тези животни привлякоха вниманието на Сандра и нейния екип, които засвидетелстваха подкрепата си", се уточнява в посланието. "Бълок и семейството й се свързаха и с други организации. Този път тя искаше да помогне на онези, които са на "фронтовата" линия и се притичват на помощ на изложени на опасност животни, като се надява, че и други ще направят същото." Дарението на звездата от филма "Бандитките на Оушън" ще даде възможност да се осигурят грижи за редица животни, включително коне, бикове, магарета, свине, кокошки, патици, кучета и котки, които бяха принудени да избягат от бушуващите пожари