Ким Катрал проговори за намирането на щастието и прехода от "Сексът и градът" само няколко седмици преди да потвърди, че ще се превъплъти в ролята на Саманта Джоунс в "И просто ей така".

На 3-и юни Катрал сподели в Instagram линк към доклад на "Variety", в който се посочва, че е заснела изненадващо епизодично участие за предстоящия втори сезон на продължението на сериала. Новината се появи на фона на слуховете за дългогодишната вражда между актрисата и Сара Джесика Паркър, както и за предишния отказ на Катрал да снима трети филм за "Сексът и градът".

"Продължих напред", споделя Катрал пред "Sunday Times" в интервю на 4 юни. "На този етап от живота си не искам да съм на снимачната площадка и да съм нещастна. Искам да е при условия, които да ме удовлетворяват от артистична гледна точка, а също и да съм щастлива."

На 31-и май "Variety" съобщи, че актрисата е заснела само една сцена за втория сезон на "И просто ей така..." през март и че в нея тя провежда телефонен разговор с героинята на Паркър, Кари Брадшоу. Изданието твърди, че Катрал е заснела епизодичната си роля, без да се вижда или разговаря със звездите от сериала или с водещия на шоуто Майкъл Патрик Кинг, с когото е работила и по "Сексът и градът".

Участието на актрисата беше без шум, дори един от участниците в шоуто нямаше представа за него, докато новината не бе оповестена публично. През последните години Ким участва в сериали като "Filthy Rich" и "Queer as Folk". Следващата ѝ роля ще бъде в предстоящия сериал на Netflix "Glamorous", в който ще играе бивш супермодел, превърнал се в гримьор и наема за свой асистент амбициозен инфлуенсър.

Премиерата му е на 22 юни - в същия ден, в който е и вторият сезон на "И просто ей така..."