Световната премиера на първия филм с Кевин Спейси след оправдаването му по обвинения в сексуално посегателство - "Контрол", претърпя засечка, след като киносалон в Лондон оттегли предложението си да бъде неин домакин заради участието на актьора в нискобюджетния уелски трилър, съобщи сайтът на списание "Variety".

Киносалонът "Принц Чарлз", който подкрепя независимото кино, отказва да е домакин на премиерата, след като получава информация за ролята на Спейси във филма.

Двукратният носител на "Оскар", който беше оправдан по обвиненията в сексуално посегателство по време на съдебен процес в британската столица през юли, не се появява на екрана в продукцията. Той участва само с гласа си, който се чува в телефонните разговори с вътрешната министърка Стела Симънс, изиграна от уелската актриса Лорън Меткалф.

"Имаме проблем. С извинение трябва да ви информирам, че отменихме ангажимента си с вас", пише миналата седмица директорът на незавимисия киносалон Грег Лин в имейл до Меткалф, която е и продуцентка на филма.

Лин казва още, че със служителите му са били "ужасени", че името на киносалона се споменава в едно изречение с премиерата на първия филм на Кевин Спейси след оправдателната му присъда.

Снимка: Getty Images

Представител на Лорън Меткалф е казал за "Variety", че по-малко от 24 час след отказа на киносалона "Принц Чарлз" е уредено друго кино да бъде домакин на световната премиера на "Контрол".

"Въпреки че за кратко бяхме разочаровани, намерихме много по-добро и подходящо място, което с удоволствие ще приеме събитието. Считаме въпроса за приключен", каза представителят на актрисата и продуцентка.

"Кевин Спейси е доказал невинността си във всяка съдебна зала, в която се е явявал. Всеки съдебен заседател, който е разгледал доказателствата срещу него, единодушно е отхвърлил фалшивите обвинения. Решението на "Принц Чарлз" да цензурира вълнуващия нов проект на Кевин е повече от разочароващо. То отхвърля правния процес на две държави и пренебрегва неопровержимите доказателства за невинността му", каза на свой ред адвокатът на актьора.

Снимка: Getty Images

От кино "Принц Чарлз" не са отговорили веднага на молбата на "Variety" за коментар, предава БТА.

След като Спейси беше оправдан по всички обвинения след четириседмичен процес в Лондон, режисьорът на "Контрол" Джийн Фалейз каза пред изданието: "Не съжалявам, че избрах Кевин, и бих го направил отново и отново".

"Контрол" излиза на екран в САЩ и Великобритания на 15 декември.

Снимка: Getty Images