Полицията на Хонконг съобщи, че жена, за която се смята, че е помогнала на един от заподозрените в убийството на модела Аби Чой, е арестувана от властите в континентален Китай, съобщи АП.

С ареста на 29-годишната жена броят на предполагаемите замесени в случая стана седем. Полицията подозира, че тя е помогнала на друг заподозрян и след това е избягала в континентален Китай. Хонконгските власти посрещнаха жената в пристанището на Шънчжън във вторник.

Ужасяващото убийство на 28-годишната Аби Чой озадачи жителите на Хонконг и континентален Китай, тъй като градът е известен с ниското ниво на насилствена престъпност.

Миналата седмица бяха арестувани бившият съпруг на Чой - Алекс Куан, баща му Куан Кау и брат му Антъни Куан, след като полицията откри части от тялото на Чой в къща в предградие на Хонконг, наета от Куан Кау. Джени Ли, майката на Алекс Куан, беше обвинена във възпрепятстване на правосъдието. И четиримата са задържани в ареста без право на гаранция.

Снимка: БТА

Полицията арестува още двама души, които също са потенциално замесени.

Аби Чой, модел с над 100 000 последователи в Инстаграм, изчезна на 21-и февруари, според доклад, подаден по-късно в полицията на Хонконг.

Според полицията покойната Чой е водила спорове с бившия си съпруг и семейството му, отнасящи се до десетки милиони хонконгски долари, свързани с недоволството на "някои хора" от начина, по който Чой управлява акциите си.

Случаят е един от най-стряскащите в Хонконг - град, известен с малък брой насилствени престъпления. Предишният случай на подобен вид жестокост беше преди десет години, когато мъж уби родителите си, като впоследствие главите им бяха намерени в хладилници. Друг известен случай е този от 1999 г., когато жена бива отвлечена и измъчвана от организирана престъпна група, преди да бъде убита. Черепът на жертвата е намерен в кукла "Хелоу, Кити"