Кийра Найтли стана майка за втори път само преди няколко седмици, но звездата от "Карибски пирати" все още пази в пълна тайна всичко около детето си. Тя все още не е разкрила нито пола, нито името на бебето и умело избягва да коментира темата пред пресата.

Вижте снимки >>

И макар след раждането актрисата да не се беше появявала на публични събития, вчера тя реши да зарадва своите почитатели и стъпи на червения килим в Лондон на премиерата на новия ѝ филм - "Official Secrets". На събитието, провело се в рамките на филмовия фестивал в британската столица, красавицата изглеждаше повече от щастлива, но се бе спряла на необичаен тоалет.

През годините сме виждали Найтли облечена в редица прекрасни дрехи, които са подчертавали естествената ѝ хубост и женственост, но тоалетът за премиерния ден не приспада към тях. Основният "проблем" бе белият тюл с бродерия на цветя, чиято широка кройка придаваше безформеност на тялото ѝ. Тя беше съчетала дрехата със златисти сандали на висок ток, а косата ѝ се спускаше на леки къдрици върху раменете.

Възможно е брюнетката да е счела, че все още не е върнала перфектната си физическа форма, в която беше преди да забременее, и затова да е избрала именно тази дреха... Макар по всичко да изглежда, че фигурата ѝ почти не е мръднала.

Кийра обяви, че очаква второ дете от съпруга си - музиканта Джеймс Райтън, още през месец май, когато присъства на коктейл на модната марка "Chanel" в Париж. Първородната ѝ дъщеря, която днес е на 3 г., се казва Еди.

В началото на годината, в интервю за сп. "Balance", Найтли призна, че майчинството е истинско предизвикателство, в което се опитва да не се провали.

"Не мисля, че признаваме през какъв физически и емоционален маратон преминават жените, когато стават майки. Аз съм привилегирована - имам огромен късмет с кариерата си, получавам невероятна подкрепа, мога да си позволя добри грижи за детето си и въпреки това, съм на мнение, че да бъдеш майка е изключително трудно...Нормално е да се каже това. То не означава, че не обичам детето си. Само признавам, че липсата на сън, хормоналните промени, промяната в отношенията със съпруга ми, са неща, които ме карат да се чувствам, сякаш се провалям ежедневно. Трябва да си напомням, че не съм се провалила, че правя, каквото мога, но не е лесно", казва тя.

Тогава Найтли описа раждането като "бойно поле" и каза, че от жените се очаква "да крият болката си". След това разказа какво точно е преживяла, с кръвта, болката, шевовете, писъка на бебето и деформираната му главичка.