Тя пристигна вчера в България за премиерата на филма "Имало едно време един уестърн" на Борис Десподов.

Вижте снимки >>

"Във филма "Имало едно време един уестърн" съм изцяло себе си. Не за първи път участвам в дебюта на млад режисьор", обясни Кардинале пред журналисти след прожекцията на филма днес.

"За мен беше прекрасно да снимаме отново 40 години по-късно на същите места, където работихме със Серджо Леоне", каза още Кардинале, участвала във филмовата класика "Имало едно време на Запад". За работата си с българския режисьор Десподов отбеляза, че той винаги се смее и усмихва, а това е важно.

Първоначално филмът трябвало да бъде документален, но в последствие идеята е била променена.Сюжетът многократно се променяше... Почти целият филм разчита на импровизацията", каза Десподов.

Кардинале разказа още, че е прекрасно да живееш различни животи чрез своите роли. Тя се описа като свободна жена, която много обича да пътува, и позитивен човек.

На пресконференцията бяха още актрисата Дияна Паскалиева, продуцентите Красимир Иванов и Андрей Паунов, както и операторът Джими Гимферер.

Кинозвездата ще бъде удостоена утре със званието "Доктор хонорис кауза" на НАТФИЗ и ще води майсторски клас за студенти от академията. През март 2011 г. италианската актриса беше в България и получи наградата "Златен век" за приноса й в киното.