Почти 10 години след хитовата драма "Вътрешна сигурност", която я превърна в една от най-впечатляващите съвременни актриси, Клеър Дейнс се завръща в ролята на скърбяща вдовица във Викторианска Англия от 19-ти век в сериала "Змията от Есекс", съобщава Ройтерс.

Четиридесет годишната актриса спечели множество награди за превъплъщението си в биполярната, но истински смела Кари Матисън във "Вътрешна сигурност", а сега поема по съвсем различен път.

Поредицата "Змията от Есекс" е базирана на хитовия едноименен роман на Сара Пери.

Със съпруга си Хю Денси, с когото се запознават на снимките на "Когато падне мрак". Родители са на две момчета

Снимка: Getty Images

Клеър Дейнс, в ролята на Кора, се мести от Лондон в графство Есекс, за да разследва слуховете и легендите за митична змия. Успява да се сприятели с местния пастор Уил, в чийто образ се превъплъщава Том Хидълстън. Много скоро Кора се оказва изправена пред гнева на местните жители, които я обвиняват за сполетялата ги трагедия. "Чувствах се прекрасно... най-накрая можех да играя някой, който е бил във връзка с други човешки същества, защото Кари наистина не беше", казва Дейнс в интервю пред Ройтерс.

С колегата си от "Вътрешна сигурност" Манди Патинкин

Снимка: Getty Images

Докато местните жители се страхуват от мистериозната змия, Кора се страхува какво още може да научи за мистичното влечуго. "Смятам, че змията е символ на безпокойството на хората, на всички неизвестни, които ни измъчват и ни тревожат", коментира пред Ройтерс актрисата.

Премиерата на "Змията от Есекс" е на 13 май, петък, по Apple TV+.