Въпреки че за момента Кейт Мидълтън и принц Уилям се стремят да осигурят нормално детство на сина им Джордж, той все пак е наясно, че един ден ще стане крал.

Малкият принц, който днес навършва 10 години, е провел разговор по повод предстоящата си "кралска съдба" още преди три години, разказва биографът Робърт Лейси, пише "People".

"Хаотичен разговор е бил, но все пак Джордж трябва да бъде наясно какво го очаква в бъдеще."

Междувременно дизайнерът Амая Ариета, която облича кралската особа, споделя: "Мисля, че той знае всичко от самото начало. От малък е присъствал на по-значими събития, докато брат му и сестра му не са. Логично е да са провели разговор с него още тогава."  

През 2016-а принц Уилям разказа пред ВВС за този важен момент: "Има време и място за всичко. В момента трябва да поддържаме една стабилна среда, в която да израства и да показваме колкото се може повече любов."

Източник, пожелал да остане анонимен, сподели пред "People", че Кейт и Уилям осведомяват Джордж по най-добрият начин.

Припомняме, че малкият принц присъстваше на коронацията на дядо си Чарлз като един от почетните пажове. По време на церемонията по коронясването в Уестминстърското абатство той помогна при носенето на мантията на краля и зае видно място на балкона на Бъкингамския дворец след службата.

Снимка: Getty Images

41-годишният принц Уилям и принцеса Кейт бяха наясно с натиска, който синът им ще изпитва - все пак той изигра официална роля в коронацията.

Снимка: Getty Images

Родителите на Джордж се стараят той да изживее максимално детството си, но да не забравя, че го очаква съдба на крал. "Те постъпват правилно", коментира приближен до семейството пред изданието.

"Той трупа опит какво е да си кралска особа и монарх, както и да бъде нормално момче". Голяма част за възпитанието на Джордж, се дължи на майка му, която е отраснала в далеч по-различна среда.

"Тъй като тя произхожда от различен произход оценява важността на времето, прекарано със семейството. Тя е възпитана по друг начин - не е свикнала да вижда децата си за малко, заради ангажименти", заключи източникът.