Две горещи жени - мексиканката Салма Хайек и испанката Пенелопе Крус, навремето се сближили и станали като сестри. Музата на Алмодовар казва, че Салма я взела под крилото си и й помогнала да свикне с Холивуд. Двете знойни красавици снимаха заедно във филма "Бандитки".

Пенелопе Крус наскоро бе гост в шоуто на Елън Дедженерис, където разказа как е прекарала новогодишната си нощ и обяви бъдещите си проекти.

Крус говори и за ранната си кариера, включително как дългогодишната й приятелка Салма Хайек я взела под крилото си, когато за първи път пристигнала в Холивуд.

"Когато отидох в Ел Ей първия път, със Салма не се познавахме, бяхме говорили само по телефона", казва актрисата. Тя обясни, че е имала билет за връщане, и е планирала да бъде там само за два месеца.

Снимка: Getty Images

"Не познавах никого там. Салма ме взе от летището и каза: "Няма да ходиш в хотела, идваш в моята къща, защото ще ти бъде трудно в началото и ще се почувстваш много самотна", разкри Пенелопе.

Салма я завела в дома си и оттогава били като сестри. На въпрос на Елън дали знае, че къщата на Салма е обитавана, Пенелепе каза, че не е сигурна в това, но е изпитвала необясним страх през нощта. "Бях уплашена и в крайна сметка легнах при нея в спалнята й. Тя каза, че посред нощ съм я хванала за ръката. Не знам сигурно съм сънувала нещо".

Испанската дива коментира, че е невероятно, че някой, когото наистина не познаваш се грижи така мило за теб. "От първия ден тя е такава с мен", констатира съпругата на Хавиер Бардем.

Снимка: Getty Images

Сега са си толкова близки, че Пенелопе казва, че обича всичко, свързано с Хайек - включително нейния домашен любимец совата Керинг. Когато беше в България Салма си осинови и кученце, което нарече Очо - "осем". През 2014 година тя снима в киноцентъра в Бояна филма "Септември в Шираз".

Тогава на гости й дойде съпругът й, френския милиардер Франсоа-Анри Пино. Хора от екипа разказваха, че похапнал от кетъринга и много му се усладила мусаката. Салма много обича животните, а кучетата й са взети от улицата. В своето ранчо отглежда около 50 животни, сред които кучета, котки, кокошки, кози, костенурки, зайци, коне.

Пенелеопе каза, че обича совата Керинг.

"Когато Салма им каза, че отглежда сова, бях изумена, защото когато бях малка баба ми имаше съседка, която имаше бухал. И аз много се страхувах, но в същото време все исках да отида да го видя. Когато гостуваме семейно на Салма, тя ни подканя да храним совата с малки плъхове. И за 8-годишната ми дъщеря това беше леко стресиращо", добави още тя.

Снимка: Getty Images