37-годишната херцогиня Катрин прекарва свободното си време с хора, които познава от повече от 20 години. Като бъдеща кралица тя трябва много добре да подбира приятелите си.

Вижте Катрин през последната година >>

"Те винаги са били много внимателни по отношение на приятелите си и те се ползват с много високо ниво на доверие", казва кралският кореспондент на "Дейли мейл" Ричард Кей за Кейт и Уилям.

Вижте кои са дългогодишните спътници в живота на Кейт.

Емила Джардийн-Патерсън и Кейт са приятелки от 20 години. Двете са се запознали в колежа в Марлборо (1996-2000). По време на кратката раздяла между Уилям и Кейт през 2007 г., тя доказа, че е истинска приятелка и отиде с нея на почивка в Ибиса. По-късно Емила, подобно на Кейт и Уилям, учи в университета "Сейнт Андрюс". Емила е интериорен дизайнер и се твърди, че тя е човекът, погрижил се за зала "Ан", имението в Кембридж и двореца Кенсингтън. Тя е кръстница на прин Джордж и често се среща с кралското семейство.

Embed from Getty Images

Хана Картър

Хана и херцогинята на Кембридж се познават от колежа "Марлборо". Тя е една от най-старите приятелки на Кейт. На 9 юли 2018 г. Хана стана кръстница на третото дете на Уилям и Кейт - принц Луи.

Лора Мийд

Лейди Лора Мийд е дъщеря на Джулиън Маршам - 8-ия граф на Ромни, и съпруга на Робърт Мийд - един от най-добрите приятели на принц Уилям. Двойката живее в квартала Анмър Хол. За близостта на двете дами има добър пример от юни 2018 г., когато Лора прекара следобеда да помага на Кейт с децата, докато мъжете играеха поло. Робърт също е близък с Кейт - по време на раздялата ѝ с Уилям през 2007 г., той бе до нея.

Снимка: БТА

Оливър Бейкър

Оливър е приятел на Уилям и Кейт, с когото се запознават в университета "Сейнт Андрюс". През последните две години в университета той дели къща с бъдещото семейство.

Софи Снъгс

Софи и Кейт са приятелки от повече от 10 години. Според някои източници двете се познават от колежа Марлборо. Други казват, че са се запознали покрай Томас фон Щраубензее - близък приятел на Уилям. Картър е израснала в Амнър Хол - провинциалната резиденция на херцозите на Кембридж и произхожда от кръговете на имотни земевладелци. Софи е добре дошла в кралските кръгове и бе гост на сватбата на принц Хари и Меган през май 2018 г. Тя е кръстница на принцеса Шарлот. Децата на Кейт и Уилям пък бяха шафери на сватбата на Софи и Робърт Снъгс през септермври 2018 г. А освен това семействата са били заедно на ски ваканция.

Embed from Getty Images

Лора Мийд и Софи Снъгс

Трини Фойл

Тя също е приятелка на Кейт от училище. Трини редовно е забелязвана с Кейт през 2007 г., когато бъдещата херцогиня се потапя в лондонския нощен живот. Двете са забелязвани и на разходки в двореца Кенсингтън. Фойл бе и гостенка на 31 рожден ден на Кейт по време на шоуто на "Цирк дю Солей" в Роял Албърт хол.