Комичката и актриса Лесли Джоунс ще бъде водеща на филмовите и телевизионни награди на MTV, които ще бъдат раздадени следващия месец.

От телевизионната мрежа оповестиха избора на Джоунс за домакин на церемонията за отличията, отдаващи почит към най-доброто от киното и телевизията през изминалата година, която ще бъде предавана на живо от Лос Анджелис.

Преди в ролята на домакини на наградното шоу са влизали звезди като Дуейн "Скалата" Джонсън, Тифани Хадиш, Кевин Харт, припомня агенцията.

Миналата седмица MTV обяви претендентите за филмовите и телевизионните си награди

С най-много номинации - пет на брой, е телевизионната поредица "Уандавижън" от вселената на "Marvel".

Сериалът с Елизабет Олсън и Пол Бетани ще се съревновава за отличията за най-добро шоу, най-добър герой, най-добро изпълнение в шоу, най-добър злодей и най-добър екранен бой.

Поредиците "Емили в Париж", "RuPaul's Drag Race" и "Момчетата" са с по три номинации в телевизионните категории.

Комедията "Борат 2" получи три номинации за отличията - за най-добър филм, пробив на Мария Бакалова и най-добро екранно дуо за Бакалова и Саша Барън Коен, пише БТА.

Шоуто за филмовите и телевизионни отличия на MTV е разделено на две вечери, като първата на 16 май ще бъде посветена на основните награди, а втората на 17 май ще бъде ориентирана главно към риалити форматите. Феновете могат да гласуват за своите фаворити до 30 април.