След като Синдикатът на египетските музиканти обяви, че отменя концерта на рапъра Травис Скот на египетските пирамиди на 28 юли, компанията организатор "Live Nation Middle East" потвърди, че събитието ще се проведе, пише уебсайтът "Egyptian Streets".

"Няма промени относно шоуто на Травис Скот в Египет; съобщенията за обратното са неверни. Нямаме търпение да отпразнуваме "Утопия" (новия албум на Скот, б.а.) с вас в Египет," написаха в Twitter и потвърдиха за медията организаторите.

Преди дни Синдикатът на египетските музиканти, който дава разрешения за публичните музикални изяви в страната, обяви, че отменя шоуто на американския изпълнител на фона на кампания в социалните мрежи, свързваща музиканта с "антиегиептски афроцентристки планове", "сатанински ритуали" и действия, които "нарушават социалните ценности".

Негативното отношение към рапъра се корени и в трагичния инцидент по време на изпълнението му на фестивала "Astroworld" в родния му град Хюстън в щат Тексас през 2021 година, при който десетима зрители, сред които и деца, загинаха при блъсканица, припомня БТА. В края на юни т.г. съдебните заседатели в Тексас отказаха да обявят Скот за виновен за смъртоносния инцидент.

Билетите за концерта в подножието на едно от седемте чудеса на света, който получи подкрепата на Египетската агенция по туризма, бяха изкупени светкавично след началото на продажбата им на цени между 4000 и 6500 египетски лири (225 и 365 лева).

Снимка: АР/БТА