"Короната" търси своя принц Хари!

"Netflix" отправи покана за кастинг за актьор на възраст между 16 и 20 години, който да изиграе внука на кралица Елизабет Втора като тийнейджър. Изисква се от всички кандидати да изпратят своя снимка заедно с 30-секундно видео, в което се говори за нещо, което обичат да правят. В обявлението за кастинг изрично се казва, че за ролята не се изисква "предишен професионален актьорски опит" - само "силна физическа прилика" с принца.

Снимка: Getty Images

Снимките за ролята на принц Хари трябва да започнат през ноември, според съобщението.

Миналия месец "Netflix" обяви, че за ролите на младите принц Уилям и Кейт Мидълтън са избрани актьори.

Мег Белами ще поеме ролята на бъдещата принцеса на Уелс, докато принц Уилям ще бъде изигран от актьори на съответната с възраст: 16-годишният Руфъс Кампа и 21-годишният Ед Маквей. "Короната" ще бъде първата професионална телевизионна изява и за тримата млади актьори.

Белами и Кампа бяха прослушвани от кастинг режисьори, след като изпратиха свои видео записи след покана за кастинг в социалните медии, подобна на тази, пусната в търсене на актьор за принц Хари.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Meg Bellamy (@megkbellamy)

Маквей завършва Драматичния център в Лондон през 2021 г. и все още не е участвал в театрални роли.

Шестият и последен сезон на сериала се очаква да обхване края на 90-те и началото на 2000-те, като феновете очакват да видят и смъртта на принцеса Даяна, когато принц Уилям е на 15 години, а по-малкият му брат е на 12.

Embed from Getty Images

Въпреки че създателите на "Короната" казаха, че нямат планове да наваксат модерното време, се говори, че филмът ще изобрази и началото на романтиката на принц Уилям и Кейт по време на престоя им в университета "Св. Андрюс" в Шотландия.

Embed from Getty Images