Независимо дали вярвате или не, истина е, че Кортни Кокс не помни участието си в хитовия сериал "Приятели", въпреки че прекара цели 10 години (равняващи се на 10 сезона или 236 епизода общо) като Моника Гелър в комедийното шоу. Звучи направо нереално, но е факт.

Вижте снимки >>

Вчера звездата от легендарното тв предаване бе "гост" в новата поредица на Джими Кимъл, носеща загавието "Quarantine Minilogue". Пред популярния американски водещ актрисата призна, че в момента е решила да изгледа наново целия ситком, защото хората все още не спират я питат за него, макар вече да са минали 16 години от края му, а тя наистина е забравила почти всичко от този период на живота си.

"Продължават да ми задават куп въпроси относно "Приятели", но аз дори не си спомням да съм участвала в него. Имам наистина лоша памет. Помня, че обичах всички там и действително се забавлявах много. Сещам се за определени моменти, докато снимахме, но нито един епизод не ми идва на ум. Ако сега трябва да мина тест, то бих се провалила", признава брюнетката.

И така, за да не разочарова почитателите си, тя си купува всички сезони на предаването онлайн и започва да ги гледа от самото начало.

"Понеже толкова много хора обичат "Приятели", сметнах за необходимо да запълня времето, наваксвайки. Още съм на първи сезон и мога да кажа, че наистина е добър", споделя Кортни.

Тогава, за да провери дали наистина е така, Кемъл отправи специално предизвикателство към Кокс, изправяйки я срещу неговия по-малък братовчед Антъни - огромен фен на сериала, в конферентен видео разговор. Двамата трябваше да отговорят на въпроси, свързани единствено с екранната героиня на Кортни. Водещият уточни, че неговият роднина не е знаел, че ще се състезава срещу актрисата, а думите му се потвърдиха, когато Антъни се присъедини към тях и с изненада установи кой стои срещу него.

"Това е най-великият момент в живота ми", заяви той.

Джими попита и двамата как се казват родителите на Моника, кога е била нейната първа целувка, на колко години се е научила да разпознава часовника и т.н. В крайна сметка Антъни спечели, давайки 5 правилни отговора, докато Кортни не успя да отбележи дори една точка за себе си. Като награда тя се съгласи да му изпрати предмет от дома си.