Британският крал Чарлз Трети се готви да се завърне към обществените си задължения от следващата седмица, след като лекарите са му казали, че здравословното му състояние се подобрява, предаде Франс пресс.

Британският монарх бе диагностициран с рак.

"Негово Величество кралят скоро ще се завърне към обществената си дейност след период на лечение и възстановяване, последвал диагностицирането му с рак", се казва в днешно изявление на Бъкингамския дворец, цитирано от БТА

Въпреки че дворецът не се впуска в конкретика по отношения на здравословното състояние на краля, говорител на Бъкингамския дворец заяви, че "неговата програма за лечение ще продължи, но лекарите са доволни в достатъчна степен от постигнатия досега напредък, което позволява кралят да се завърне към някои свои обществени задължения".

Въпреки това обществените задължения ще бъдат "по необходимост адаптирани, за да бъдат сведени до минимум рисковете пред излекуването" на краля.

Във вторник крал Чарлз и съпругата му Камила ще посетят център за борба с рака, в който кралската двойка ще се срещне с медицински екипи и пациенти, съобщи Бъкингамският дворец.

Освен това се планира в края на юни Чарлз и Камила да бъдат домакини на среща с японския император Нарухито и неговата съпруга, императрица Масако.