Британската кралица Елизабет Втора каза пред членове на кралския двор, че не може да се движи добре, по време на първия си присъствен публичен ангажимент, откакто синът й принц Чарлз се зарази с Covid-19.

Престолонаследникът принц Чарлз, който е на 73 години, миналата седмица се оказа заразен з автори път с новия коронавирус. Източникът от двореца каза, че 95-годишната кралица не проявява симптоми на инфекцията, но ситуацията се наблюдава.

Във вторник кралицата бе заснета по време на виртуални аудиенции с новите посланици в Обединеното кралство на Естония и на Испания по видеовръзка. В сряда от двореца съобщиха, че тя е приела отиващия си и новоназначения министри на отбраната в замъка Уиндзор.

"О, аз съм тук", казва кралицата, подкрепяйки се на бастун, когато двамата министри влизат в залата, както се чува на видеозапис от срещата. На въпрос как се чувства, кралицата отговаря: "Добре, както виждате, не мога да се движа". И тя посочва към краката си, преди да се ръкува с министрите. От Бъкингамския дворец отказаха коментар.

Източник от двореца каза, че кралицата се чувства по-скоро скована, отколкото да се е наранила или пък да не е добре.