Кралица Елизабет Втора е отпразнувала на обяд 70-ия рожден ден на дъщеря си принцеса Анна.

Частният обяд на четири очи се състоял във "Фрогмор Хауз". Принцеса Анна ще навърши 70 години на 17 август.

Британската кралица, която е на 94 години, е посрещнала в имението в Уиндзор само дъщеря си. На тържествения обяд, протекъл при спазване на изискванията за социална дистанция, не е имало други гости, включена била малка част от персонала на монарха, които са с нея в Уиндзор.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Рядко се случва, но не е необичайно членове на британското кралско семейство да използват обикновено празното имение за "специални случаи".

Кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ принц Филип се самоизолираха в Уиндзор през март заради пандемията от новия коронавирус. Според информация на в."Daily Mail" кралската двойка отпътува вчера за традиционната си лятна ваканция в замъка Балморал, Шотландия.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тайният обяд на кралицата и принцеса Анна се е състоял само няколко седмици, след като Елизабет Втора и принц Филип бяха на сватбата на внучката си принцеса Биатрис и Едоардо Мапели Моци, пише БТА. Те се венчаха в замъка Уиндзор на 17 юли.

Британският монарх навлезе в новите технологии заради необходимостта да поддържа връзка с членовете на семейството и да изпълнява ангажименти си от дистанция заради пандемията от новия коронавирус. Неотдавна стана известно, че принцеса Анна й помага да усвои основите на видеоконферентните връзки и да приветства участниците в онлайн конференция.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos