Британската кралица Камила съобщи днес, че съпругът ѝ крал Чарлз Трети, който се лекува от рак, се чувства "много добре", предаде Ройтерс, като цитира приветствените ѝ думи по време на посещение в Северна Ирландия.

Монархът, който се лекува от неуточнен вид рак, не е бил виждан на публични места от януари. В негово отсъствие кралицата и престолонаследникът принц Уилям представляват кралското семейство пред обществеността.

76-годишната Камила се пошегува с представители на обществеността по време на посещението си в Белфаст, отбелязва Ройтерс. Тя заяви пред работници в пекарна, че елегантно облечено малко момче има "природна дарба да се изправя пред камерите", след като то привлече върху себе си медийното внимание. Освен това Камила благодари на ученичка, която ѝ връчи картичка с пожелания към съпруга ѝ, като заяви, че "той ще е във възторг", пише БТА.

Камила и Уилям се срещат с хора и се занимават с благотворителност тази седмица - в момент, когато и друга от популярните личности от кралското семейство, принцесата на Уелс Кейт, също се възстановява от здравен проблем. Не се очаква тя да се върне към официалните си задължения преди Великден, 31 март, след като през януари претърпя операция на стомаха.

Интересът към здравословното състояние на Кейт обаче запазва фокуса на вниманието върху нея. Вчера британска надзорна агенция съобщи, че проучва информация, че служители на лондонската болница, в която тя се лекува, са опитали да получат достъп до медицинския ѝ картон.