Испанският крал Фелипе VI и съпругата му Летисия се присъединиха към френският президент Емануел Макрон и жена му Брижит в Париж за 16-ия Европейски ден за почитане на паметта на жертвите на тероризма, отбелязващ се от 2004 г. насам, след атентатите в Мадрид.

Вижте снимки >>

Преди да се насочат към площад Трокадеро, където се състоя церемонията, испанските аристократи бяха поканени на обяд с първата двойка на Франция, провел се във величествения Елисейски дворец, който се намира в близост до прочутото авеню "Шанз-Елизе".

За събитието и двете дами се придържаха към строго елегантния външен вид. Кралица Летисия бе избрала класически тъмносин костюм от две части - сако и панталон, които бе съчетала с блуза в същия тон и перлена огърлица. Визията ѝ бе допълнена от обувки на висок ток и деликатни обеци. Заради хладния климат обаче, за официалната част, която бе на открито, тя облече плътен черен тренкот с косъм на яката, който бе прибран в талията от колан.

От своя страна Брижит се бе спряла на бяла риза с яка тип "поло" и черен втален панталон, върху които носеше дълго тъмно палто с двуредово закопчаване, а облеклото ѝ бе завършено с кожени боти на висок ток с дължина до глезените. По-късно тя смени горната част на тоалета си с черна блуза и сходно палто, различаващо се единствено по златистите копчета отпред.