Британската кралица Елизабет II посети днес църковна служба в района на своя провинциална резиденция, докато съпругът ѝ принц Филип прекара втора нощ в болница в Лондон.

Вижте снимки >>

Представители на Бъкингамския дворец не са съобщавали нова информация за състоянието на 98-годишния принц след известието от петък, когато информираха, че той е приет в болница "Крал Едуард VII" като превантивна мярка заради старо заболяване.

Не е ясно дали Филип ще бъде изписан на време, за да се присъедини към останалите членове на кралското семейство за Коледа в Сандрингам, провинциалното имение на кралицата в графство Норфолк, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Кралицата не промени програмата си за празниците и днес отиде на църква както обикновено. В рождественското утро се очаква кралското семейство да присъства на още една служба.

Бъкингамският дворец междувременно публикува специална празнична снимка, на която кралицата приготвя коледни десерти заедно със сина си принц Чарлз, внука си принц Уилям и правнука си принц Джордж. Те са съответно първи, втори и трети в линията за наследяване на британския трон.