На 4-и юни дъщерята на Мегън Маркъл и принц Хари Лилибет-Даяна отпразнува втория си рожден ден в Калифорния, където херцогът и херцогинята на Съсекс живеят.

Принцеса Лилибет навърши една година по време на юбилея на покойната си прабаба миналата година. Всички се бяха събрали, за да почетат кралица Елизабет, която почина през септември 2022-а, само няколко месеца по-късно. Тогава кралското семейство намери време да поздрави Лили за празника й, но само в социалните мрежи, припомня "Cosmopolitan". 

Тази година е почти същото.

Синът на Хари и Мегън Арчи отпразнува четвъртия си рожден ден на 6-и май, което бе в същия ден, в който се състоя официалната коронация на крал Чарлз. Не е изненадващо, че в този ден всички в Бъкингам бяха изключително заети, но все пак намериха време да честитят рождения ден на малкия, по време на официалния обяд след коронясването.

Колкото до Лилибет - родителите ѝ планират тържество у дома с няколко близки приятели. Източник сподели пред вестник  "The New York Times": "Няма съмнение, че тя ще получи камион с подаръци. Мегън се е влюбила в музикалните кутии на Cartier".

Според него Хари е оставил съпругата си да се заеме с подаръците, но държи в детската стая да има книжки от неговото детство, като пример поредицата за мечето Падингтън.

"Express" пък споделят, че кралят все пак щял да изпрати нещо по повода на внучка си - къщичка, направена по поръчка.

Наскоро кралското семейство призна и включи Арчи и Лилибет по друг начин, като актуализира на официалния уебсайт, че децата няма да бъдат наричани "принц Арчи от Съсекс" и "принцеса Лилибет от Съсекс" при официални случаи.