Плаваща къща, навлязла в притихналите води на река, по чиято повърхност се отразяват пламъците на десетки запалени факли, се оказва мястото, на което навигационната система отвежда модела Велина Узунова. Малко преди последните слънчеви лъчи да угаснат, потъвайки безмълвно зад хоризонта, тя спира автомобила си пред тесния мост, отвеждащ до постройката, намираща се на метри от брега. Не там обаче е очаквала да се озове, когато е въвела изпратените ѝ от нейна приятелка координати в устройството, следвайки напътствията му, без да знае, че те я водят към онова, от което всъщност отчаяно се опитва да избяга...

В търсене на спасение от болката, дошла с внезапния край на връзката ѝ, тя желае окончателно да загърби своето минало. Само че то изобщо не възнамерява да ѝ го позволи, чакайки я търпеливо да отиде при него зад фасадата на къщата, където ще ѝ се наложи да вземе едно от най-важните решения в живота си, и по-точно дали да го обвърже завинаги с този на мъжа, разбил нейното сърце. Там, без следа от вина за огорчението, което ѝ е причинил, я очаква Краси Аврамов, а пред него стои отворена кутийка с пръстен, чийто диамант проблясва на постепенно чезнещата светлина.

Вижте снимки на Красимир и Велина >>

Какъв ще бъде отговорът на Велина, ще разберем във видеоклипа към новия сингъл на певеца, озаглавен "Parole" ("Думи"), който излезе преди ден. Кадрите в него ще ни отведат в прекрасния Белград, където ще станем свидетели на една по-различна любовна история, изследваща докъде е способен да стигне някой, за да се убеди дали онзи, когото обича, действително му принадлежи изцяло, или неговата отдаденост е само на думи.

С тази песен изпълнителят, чиито изключителни вокални възможности му заслужиха прозвището Човека глас, се завръща към своя утвърден стил, представляващ вълнуваща симбиоза между поп и опера. Именно с него навремето той спечели престижната награда "Superstar of the year" на "Los Angeles Music Awards", която затвърди с грандиозен самостоятелен концерт, състоял се пред пълна зала в дома на Оскарите "Dolby Theatre", оставайки и до днес единственият българин, изнесъл собствено шоу там.

"Реших, че е крайно време да спра да бягам от себе си, опитвайки се да бъда като всички останали", споделя Красимир. "Все пак това съм аз - този, който винаги съм бил, независимо от компромисите, които съм правил в музикално отношение", казва той, визирайки новия си проект, който се осъществява с подкрепата на Национален фонд "Култура".

Официалната премиера на "Parole" се състоя вчера в столично заведение, разположено в самото сърце на града. Тя събра на едно място редица от звездите на родния шоубизнес, желаещи да бъдат първите чули парчето, както и видели визуализацията към него. Сред присъстващите бяха първият "ерген" на страната ни Виктор Стоянов, който пристигна под ръка с половинката си Мария Тарашманова, както и легендата на българската народна музика Янка Рупкина, която познава Краси от дете и винаги го е подкрепяла в професионалния му път. Гости на събитието бяха още пиар специалистът Ива Екимова, синоптикът Николай Василковски, актрисата Елена Карабойчева, певиците Диана Дафова, Анн Джи и Цвети Радойчева, попфолк изпълнителят Крум, както и модели, адвокати, журналисти и др. За съжаление самата Велина Узунова не успя да дойде на премиерата, но се появи на големия екран чрез директна видео връзка, поднасяйки извиненията си, че в последната минута ѝ се е наложило да отлети към Обединените арабски емирсва за ангажимент. След първата прожекция на видеото Аврамов изпълни няколко хитови парчета от репертоара си, с които вдигна на крака събралото се множество от хора.

Красимир сам пише музиката на "Parole", a текстът е дело на дългогодишната му близка приятелка Анна Монтгомъри - дъщеря на успешната американска оперна певица Кей Монгомъри, покорила едни от най-големите сцени на Европа, която става вокален педагог на Красимир, когато той се установява в Америка. Аранжиментът на песента прави един от най-талантливите музиканти у нас Борислав Бояджиев-Борче, а цигулката, звучаща в нея, оживява по виртуозен начин в ръцете на световно известната цигуларка Кремена Николова-Оксенкруг, която е директор на Симфоничния оркестър в град Сливен.

Режисьор и оператор на впечатляващия клип, заснет за три дни на фона на някои от най-красивите локации в сръбската столица, е Момчил Александров, който в продължение на години е творил в чужбина, снимайки кино продукции в Испания и Мароко. Може би точно поради тази причина видеото, чийто втори оператор е Светлин Йорданов, носи усещането по-скоро за късометражен филм.

Снимка: Dir.bg