Животът може да бъде описан с много и различни думи, а "непредсказуем" със сигурност е една от тях. Независимо от плановете, които човек чертае за своето бъдеще, битието има лошия навик ненадейно да променя своята посока. Точно както се случва с Красимир Цанков от Плевен, който сега живее в един от най-престижните квартали на космополитния Лос Анджелис. Въпреки че днес успешно се изявява на модния подиум и пред фотографските обективи, в миналото кроежите му са съвсем различни, но пътя към детските му мечти преминава през множество изпитания, накарали го впоследствие да се откаже от тях.

От малък Красимир иска да бъде футболист. Този блян го кара да се отдели от семейството си още на 13 г., когато заминава за Мездра, където прекарва 2 години. После се връща обратно в родния си град, но не остава задълго в него, тъй като след 12 месеца се мести в Севлиево. Първият професионален договор, позволил му да се издържа сам, подписва преди да завърши гимназия. Тогава започва да печели по 1100 лв. на месец - сума, която описва като повече от примамлива за момче, което е израснало без големи възможности. Признава, че талантът му в спорта не е толкова голям, но трудолюбието и упоритостта му са качествата, помогнали му да се развива напред.

Вижте снимки >>

В този период му се отдава възможността да тръгне за Лондон и макар че нито говори английски език, нито познава когото и да било в Обединеното кралство, той все пак пробва късмета си. Преди да се отправи към Острова, негов приятел го свързва с тамошен агент, който му урежда място в полупрофесионален отбор. Играта за тима обаче не му носи никакви приходи, затова му се налага да си намери допълнителна работа.

Снимка: Официален профил в Instagram

Така се хваща да чисти тоалетни, а също така изпълнява и хамалски услуги. Не се срамува от този факт, но казва, че балансирането между всички задължения е било наистина трудно, затова неведнъж е мислил да захвърли всичко и просто да се качи на първия самолет за родината... особено в периода, когато натовареният му график го принуждава да спи едва по 4 часа на денонощие.

Остава в британската столица, но взема трудното решение да обърне гръб на спорта. Съсредоточава се върху това да научи английския език и в стремежа си да го практикува, заговаря непознати хора в метрото. Междувременно продължава да чисти тоалетни по 12 часа на ден, което му носи около 1200 паунда - двойно повече, отколкото получава като футболист в България.

Мениджърът на един от хотелите, в които поддържа хигиената на тоалетните, забелязва старанието и прилежността, с която върши работата си, и му предлага постоянна длъжност. Красимир постепенно се издига в йерархията и бива повишен не веднъж, а два пъти. Започва да организира събития и получава собствен офис.

Снимка: Официален профил в Instagram

За света на модата бива открит случайно, докато пие кафе със свой приятел. Тогава е забелязан от непозната дама, която му предлага да направят пробни снимки. За жалост обаче това не се случва, но скоро се запознава с две жени, които му казват, че притежава всички данни да се изявява пред фотографските обективи. Едната от тях му подава ръка, свързвайки го с агенция и не след дълго ликът му краси билборд до хотела, в който работи.

След почти една година Цанков прави голямата крачка да се премести в Америка. Там той прави своя истински пробив. Още през първата вечер в САЩ се запознава с певицата Рита Ора, с която и до днес поддържа добри взаимоотношения, а преди нощта да е приключила се озовава на парти в къщата на Крис Браун.

Снимка: Официален профил в Instagram

След известно време негов приятел го води на вечеря в дома на Мадона.

"Запознахме се. Тя е много приятна жена и се държеше страхотно. Макар да не включвах много в разговорите ѝ с останалите гости, тя се поинтересува откъде съм, как съм се озовал в Щатите...", каза пред Нова тв Красимир.

За времето, прекарано в Страната на неограничените възможности, Цанков участва в кампании на различни световноизвестни марки като Stone Island, Camper, Kappa, Adidas Originals, Foot Locker, JD Sports, Religion Clothing, Levi"s, UNIQLO, Skechers! Работи за Bershka, New Look, River Island, Forever 21, Napapijri, Boohoo, Asos, Shop Direct, Hudson Jeans, True Religion. Към момента го представляват едни от най-добрите агенции за модели в Европа и САЩ, осигуряващи му участия в ревюта на Astrid Andersen, REISS, KTZ и много други. Негови фотосесии са публикувани в списанията Vogue, GQ Magazine (shot by Mariano Vivanco), Attitude, GT Magazine, Hunger Magazine, Forever Sport Magazine, Amica Magazine, Fucking Young Magazine, Hermoso Magazine, Rollacoaster Magazine.

Снимка: Официален профил в Instagram