Уентуърт Милър няма никакво намерение да се снима в нов сезон на "Бягство от затвора", с който стана известен преди 15 години.

48-годишният актьор публикува пост в своя Инстаграм профил, в който казва, че официално се е оттеглил от ролята на Майкъл Скофийлд в сериала "Бягство от затвора", тъй като не иска вече да изпълнява роли на хетеросексуални мъже, пише сп. People.

Вижте снимки от "Бягство от затвора" >>

Милър официално обяви, че е гей през 2013 г. А сега заяви:

"Не желая да играя хетеросексуални роли повече. Техните истории са разказани и преразказани. Така че няма повече Майкъл (Скофийлд). Ако сте фенове на сериала, които очакват нов сезон, знам, че сте разочаровани, но това е."

"Ако сте били завладени или сте се влюбили в измислен хетеросексуален мъж, изигран от гей... това си е ваша работа", казва Уентуърт.

Актьорът Доминик Пърсел, който играе ролята на брата на Майкъл в сериала, казва:

"Беше забавно, приятелю! Напълно разбирам и подкрепям решението ти. Радвам се, че си го взел заради своята истина и заради своето здраве!"

Fox Networks Group Bulgaria

А Сара Уейн Келис, която играе ролята на д-р Сара Танкреди - половинката на Майкъл Скофийлд във филма, също сподели своя коментар за думите на Милър.

"С дълбока благодарност за всичко, което сме направили заедно и с дълбока любов, напълно подкрепям избора ти", са думите на Сара, съпроводени със снимка на двамата актьори.

"Бягство от затвора" се излъчва за първи път през 2015 г. Има пет сезона и пълнометражен филм от 2009 г. със заглавието "The Final Break". Историята разказва за млад мъж - Майкъл Скофийлд, в чиято роля е Уентуърт Милър, който влиза в затвора, за да помогне на брат си (Доминик Пърсел) да избяга. Героят на Пърсел - Линкълн Бъроуз е попаднал там и е осъден на смърт за престъпление, което не е извършил.