Актьорът Крис Хемсуърт ще удари спирачките на холивудската си кариера, за да прекара повече време със семейството си.

35-годишната звезда, която имаше доста ангажиран график през последните години, разкри, че ще спре да се снима поне до края на 2019 г. Хемсуърт иска да се отдаде на най-важната роля в живота си, а именно - да бъде баща на трите си деца.

Вижте снимки на семейството >>

Почивката му ще бъде напълно заслужена, след като миналата година той участва в цели 4 продукции, сред които "Отмъстителите: Краят" и новата част на "Мъже в черно", чиято премиера предстои в кината.

Австралиецът никога не се е чувствал комфортно със славата и парите, които съпътстват кариерата му. Миналата година в интервю за списание "GQ" Хемсуърт призна, че богатството му го кара да се чувства ужасно. Според "Forbes" само през 2018 г. той е спечелил 64 млн. долара.

"Когато бях по-млад, спестявах пари за дъска за сърф. Тя струваше 600 долара и с помощта на татко успях да ги събера за една година. Тогава дори не исках да сърфирам с нея, защото се страхувах да не я повредя. Това ми даде важен урок за оценяването на усилената работа", спомня си той.

Без съмнение актьорът работи здраво, за да завърши дома си в Байрън Бей - имотът е оценен на 20 млн. долара.

Основната причина за желанието му да се върне в родния си град и временно да остави киното зад гърба си, обаче, не е ремонтът на жилището, а наследниците му. Сбогуванията с дъщеря му Индия Роуз ставали все по-тежки и за двамата.

"В момента децата ми са в много важна възраст. Все още са малки, но разбират, че ще отстствам за по-дълго", казва актьорът.

През 2010 г. звездата от "Тор" се ожени за модела Елза Патаки. Двамата имат общо три деца: 7-годишната Индия Роуз и 5-годишните момчета близнаци Тристан и Саша.