Актьорът Крис Пайн, познат с превъплъщенията си в продукции като "Дневниците на принцесата 2", "Стар Трек" и "Жената чудо", води преговори за главната роля в римейк на филма "Светецът", съобщи сп. "Variety".

39-годишният Пайн преговаря за ролята на Саймън Темплар, по-известен като Светецът - персонаж от типа на Робин Худ, чиято мишена са корумпирани политици, търговци на наркотици и други престъпници.

Режисурата на римейка ще бъде поверена на Декстър Флечър ("Рокетмен"), а сценарият - на Сет Греъм-Смит. Дистрибутор на филма ще бъде "Paramount Pictures".

В образа на Светеца са се превъплъщавали няколко актьори. Според критиката най-запаметяващото се изпълнение е поднесено от Роджър Мур в телевизионна поредица от 60-те години на миналия век.

Във филма от 1997 г. Светецът е изигран от Вал Килмър. Според критиците в неговата игра липсват хуморът и остроумието, характерни за предишни превъплъщения,предава БТА. За ролята си Килмър е номиниран за антинаградата "Златна малинка" за най-лош актьор.

На фона на пандемията от новия коронавирус, довела до преустановяването на производството на филмови и телевизионни продукции, засега остава неясно кога ще започнат снимките за римейка на "Светецът".