Звездата от "Пазителите на Галактиката" и "Джурасик свят" Крис Прат (39) се сгоди за най-голямата дъщеря на Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър - Катрин.

Вижте снимки на двойката >>

29-годишната писателка и актьорът са заедно от малко повече от година.

"Сладка Катрин, толкова съм щастлив, че каза "да"! Много съм развълнуван от това, че ще се оженя за теб. Горд съм, че живеем заедно - уверени във връзката си и с доверие един към друг. Да продължим напред!", написа Крис.

През 2017 г. Прат се раздели със съпругата си Ана Фарис след 8-годишен брак.

"Дълго се опитвахме да запазим брака си, но бяхме разочаровани. Синът ни си има двама родители, които много го обичат, и заради него бихме искали ситуацията да остане лична, доколкото това е възможно, като гледаме напред. Ние все още се обичаме, винаги ще ценим времето, прекарано заедно и продължаваме да се уважаваме дълбоко един друг", се казва в съвместното изявление.

Фарис и Прат се запознаха през 2007 г. по време на снимките на "Купонът на живота ти" (излязъл на екран 4 години по-късно, през 2011). 6-годишният им син Джак бе роден в края на шестия месец от бременността и оцеля след специални грижи в интензивно неонатологично отделение.