Крисчън Бейл е актьор, носител на "Оскар" (който дори е играл Батман), но според него Леонардо ди Каприо е голямата работа. Той си спомни, че е загубил няколко роли заради колегата си в скорошно интервю за списание "GQ", и му благодари за тези, които е отказал, защото са отишли при него. 

Embed from Getty Images

"Вижте, до ден днешен всяка роля, която някой получи, е само защото Лео я е отхвърлил преди това", каза Бейл. "Няма значение кой какво ще каже, колко си приятел с режисьорите. Много хора, с които съм работил, първо са предлагали героите, които изиграх, на него.

Така че, благодаря ти, Лео! Той буквално той избира всичко, което прави. И е добре за него, той е феноменален", похвали го звездата от "Черният рицар". 

Снимка: Getty Images

Бейл посочи "Титаник" като една от многото роли, за които не е успял да се класира заради Ди Каприо. Въпреки това, Патрик Бейтман изглежда не таи никаква лоша воля към Джак Доусън. "Знаеш ли колко съм благодарен, че получавам изобщо нещо. Искам да кажа, че не мога да правя това, което прави той. И съответно не бих искал да съм така на показ, както е той. Той прави всичко великолепно. Но подозирам, че почти всички на неговата възраст в Холивуд, дължат кариерата си на него, заради ролите, които е отказал в какъвто и да е проект."

Той сподели в интервюто, че новият му филм "Амстердам" е заснет по време на пандемията и че са направени 26 000 теста по време на снимките. 

Бейл обясни, че вече не иска да работи чак толкова, че самата професия е една бавна смърт на "публично място", но харесва лудостта на самата работа.