Ако сте фен на кулинарните риалитита, вероятно си спомняте участието на екзотичната красавица Кристина Нгуен в MasterChef. Но освен риалити звезда, Криси е и модел, а основноната ѝ работа е свързана с ретуш на снимки. Всички се запитаха коя е тя, когато се появи рамо до рамо с приятеля си - известния хип-хоп изпълнител от дуото Pavell & VenciVenc'. Ето какво сподели тя пред Life.dir.bg.

Вижте снимки на Кристина >>

Кристина, здравей, когато те потърсих за интервю, беше на снимки. Къде те намирам сега?

Здравейте, в момента съм в къщи пред компютъра си, работя и пия зелен чай.

Наскоро бе участник в кулинарното риалити MasterChef. Какво научи там?

Заредих се с много позитивна енергия от запознанството ми с другите участници. Научих малки, важни и основни стъпки за приготвянето на различни ястия. Определено се поучих от своите грешки в готвенето. (Смее се).

Разочарова ли се, че трябваше да напуснеш формата?

Да, мисля, че можеше да покажа малко повече от себе си, но вече бях доста изморена от забързаното ежедневие във формата. Другите участници определено имаха повече опит от мен. Ако можех да върна времето назад, бих отишла малко по подготвена.

Кое е любимото ти ястие, което приготвяш и хапваш с удоволствие?

Нямам любимо, обичам всичко. (Смее се). Обичам да режа, да бъркам над котлона, да пазарувам свежи продукти. Близките ми приятели знаят че най-много обичам да съм в някоя голяма хранителна верига магазини със свежи продукти. Много пари харча, когато пазарувам нещо за храна. Не съм от жените, които харчат последните си пари по моловете, те ме измoряват, а хранителните магазини ме зареждат - с нови идеи. (Смее се.). Естествено от готвенето идва и хапването. Аз определено не се лишавам от нищо и си похапвам стабилно. (Смее се.).

Преди време сподели в интервю, че си спечелила Pavell с мусака. Имаш ли си тайна съставка?

Слагам любов във всичко! От събуждането ми преди него, до това да направя билков чай за двамата, да приготвя лека закуска. После да направя започването на забързаното му ежедневие по-леко, с усмивка. За мен в една връзка трябва да има разбирателство, подкрепа, любов, естествено, но най-важното за нас двамата е приятелството! Приятелството е на първо място. Успяваме да намерим баланса. Мусаката, самото готвене, е просто бонус между всичко останало.

Снимка: Иван Григоров, Dir.bg

Все пак едва ли е била само мусаката. Ще ни разкажеш ли малко повече за това как пламна любовта ви?

Както вече казах - влагам любов във всичко. Когато ме поканиха да участвам в общият им проект с Ева Пармакова - "Ти губиш", седмица преди да започнат снимките на клипа, той дойде с Ева и режисьора на клипа до Велико Търново да ме вземат да огледаме терена за снимките. Целият ден беше много позитивен и останах с приятно впечатление от него. Следващата ни среща беше на самите снимки в Крушуна, там успяхме повече да поговорим. Бяхме 7 души екип, но някак си с Павел при самите разговори намерихме доста общи теми, общи възгледи за живота, за ценностната система на едно щастливо семейство, за мечтите. (Смее се.). После се прибрах в Търново, той в София. С времето нещата между нас се задържаха и започнахме да навлизаме по-дълбоко.

Как прекарвате свободното си време заедно?

Когато не работим и двамата, или просто си лежим и четем книга (да си призная той го прави по-често), или ми чете на мен. Излизаме с приятели в някой парк, сядаме всички на зелената полянка и се радваме на хубавото време. Играем на плейстейшъна... Говорим си често на различни теми. Това ми харесва в нашата връзка, винаги има какво да си кажем. Важно е човекът до теб да те предразполага както с това да си общувате на всякакви теми, без да се изчерпате, така и в тези дни, когато нищо не ти се прави, да си помълчите и всеки да остане насаме с мислите си, без да се чувства неловко от тишината. Напротив, да усеща спокойствие. Каквото и да правим двамата заедно, винаги ни е хубаво.

Лятото наближава. Планирахте ли вече ваканционните дестинации?

Неговото ежедневие става по-забързано през лятото. Увеличават се пътуванията и участията. При мен също. Но вярвам че ще успеем да си откраднем малки моменти за почивка.

Ти си модел, но това не е основното ти занимание. Как започна да се развиваш в тази посока?

Във Велико Търново, когато живях там, работех в една оптика. Сток фотографи си търсеха модел азиатка, нямаше друга в града и направихме пробна сесия, която се получи много добре и така вече работим заедно близо 3-4 години. Разбрах, че в мен има потенциал в тази посока, започнах да снимам различни реклами, да се явявам на кастинги. В началото нямах увереност и все се плашех от тази промяна, но с времето успях да се преборя със себе си. Започнах да снимам и за една марка дрехи, с които работим от същият период - близо 4 години. С времето опитът ми и ангажиментите се увеличиха, но за мен моделството е до време. Никога не съм разчитала на визията си, за да успея в нещо. Захванах се с ретуш, обработвам на компютъра си вкъщи снимки за двама фотографи по 8-9 часа на ден. Искам да се развия в тази посока.

Снимка: Instagram

Имаш ли някакъв специален хранителен режим, с който поддържаш фигурата си?

Единственото, което не правя, е да не пия газирано и да не ям много пържено, не толкова за фигурата си, а по-скоро защото тялото ми не го понася. Обичам много ориз, всички зеленчуци и месо. От малка с това се храня, не обичам сладко и не го ям често. Общо взето фигурата ми се дължи на виетнамската жилка, която е в мен. Голяма част дължа на своят ген, дългата и лъскава коса, бързият метаболизъм и слабата фигура.

Тренираш ли?

Вкъщи тренирам основни неща по два пъти седмично. Клекове, напади, коремни преси и др., както и упражнения с дъмбели. Но да си призная най-често го правя преди да дойде лятото. Тогава наблягам стриктно на упражненията.