Американският актьор Куба Гудинг Джуниър бе обвинен от съд в Манхатън, че е опипал жена миналия уикенд.

Говорител на полицията потвърди, че Куба Гудинг, който получи "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля за филма "Джери Магуайър" през 1997 г., се е предал на властите и е обвинен в нежелано опипване. На излизане от полицейския участък, където по-рано се яви актьорът, адвокатът му Марк Хелър заяви, че Куба Гудинг Джуниър ще пледира невинен.

Според редица американски медии, ищцата обвинява родения в Ню Йорк актьор, че е опипал бюста ѝ в бар в Манхатън.

Пред сайта за знаменитости TMZ.com той обяви, че отхвърля обвинението.

"Имам доверие в съдебната система, поясни актьорът, съществува запис, който показва какво в действителност се е случило."

Той може да получи едногодишна присъда за нежелано опипване в съответствие със законодателството на щата Ню Йорк.

"Куба Гудинг Джуниър не се е държал неуместно - каза адвокатът му, всъщност нищо във видеозаписа не може да бъде смятано за двусмислено."

Срещу актьора, превъплътил се в образа в бившия състезател по американски футбол О Джей Симпсън в мини сериала "Народът срещу О Джей Симпсън", бе заведена жалба и от друга жена. Тя твърди, че през март 2008 г. актьорът сложил ръка върху задните ѝ части в нощен клуб в Манхатън.

51-годишният Куба Гудинг Джуниър има над 30-годишна актьорска кариера зад гърба си, но досега не се бяха появявали обвинения от такова естество срещу него.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Междувременно режисьорът Брайън Сингър постигна споразумение да плати обезщетение от 150 000 щатски долара на мъж, който го обвинява, че го е изнасилил на яхта, когато е бил на 17 години.

Брайън Сингър продължава да отрича да е изнасилил Сезар Санчес-Гузман и дори да е бил на партито с него на яхтата преди 15 години.

Надзорникът по дело за банкрут срещу Санчес-Гузман препоръчва споразумението да бъде прието, защото сумата ще е достатъчна да покрие исковете от 61 000 долара, разходите по делото и да му останат пари, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Санчес-Гузман заведе делото срещу Сингър през 2017 г.

Брайън Сингър режисира няколко филма от поредицата "Х-мен", "Обичайните заподозрени", "Супермен се завръща", "Бохемска рапсодия".