Актьорът и носител на "Оскар" Куба Гудинг-младши е обвинен, че два пъти е изнасилил жена в хотелска стая в Ню Йорк през 2013 г., съобщават световните агенции.

Гражданското дело е заведено в съд в Ню Йорк от жена, идентифицирана в съдебните документи като "Джейн Доу" с цел да бъде защитена самоличността ѝ.

Тя твърди, че е срещнала актьора в бар в Манхатън през август 2013 г. и е била поканена да се присъедини към него за по питие в близък хотел.

Гудинг е я склонил да го придружи до стаята му, където е заявил, че трябва да се преоблече. След това звездата от "Мъже на честта" е изнасилил жената вагинално и анално.

Марк Джей Хелър, адвокатът на Куба Гудинг-младши, е заявил, че обвиненията са неправдоподобни.

"Тези обвинения са изфабрикувани. Говори се за събитие отпреди седем години, по повод което никога не е подавана жалба. Вярваме, че те ще бъдат отхвърлени", заяви юристът.

Жената ще търси по съдебен път обезщетения за причинените ѝ вреди, предава БТА.

52-годишният Куба Гудинг младши печели "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля през 1997 г. за изпълнението си във филма "Джери Магуайър".

Миналата година актьорът пледира невинен по обвинения, отправени му от три различни жени, които твърдяха, че ги е опипвал. Предполагаемите инциденти са станали в нощни клубове в Ню Йорк през 2018 г., припомнят агенциите.