Актьорът и носител на "Оскар" Куба Гудинг младши се размина със затвора, след като се призна за виновен по по-леко обвинение и спази условията на споразумение, постигнато с прокуратурата през април, съобщават Асошиейтед прес и Ройтерс.

Прокурор Колийн Балбърт заяви, че Гудинг се е опазил от неприятности и е завършил шестмесечно консултиране за проблеми с алкохола и поведението. Това му позволява да оттегли обвинението в по-тежко престъпление - принудителен физически контакт, и да се признае за виновен в тормоз - по-леко обвинение, което е ненаказуемо според наказателния кодекс на щата Ню Йорк.

Снимка: Getty Images

Прокурор Балбърт каза, че е получила "положителни доклади за последните шест месеца" от терапевта на Гудинг младши. Актьорът продължава да се лекува и след изтичането на срока, предвиден в споразумението за признаване на вина.

Петдесет и четири годишният Куба Гудинг младши не е изправен пред угрозата от допълнителни наказания. След като замени обвинението в престъпление с обвинение в ненаказуемо нарушение, актьорът няма да има криминално досие.

Снимка: Getty Images

Ако беше нарушил условията на споразумението, Гудинг младши можеше да получи до една година затвор.

През април актьорът се призна за виновен, че е целунал без съгласието й служителка в нощен клуб в Ню Йорк през 2018 г. Това беше само едно от десетките твърдения за непристойно поведение на носителя на "Оскар", които излязоха наяве през последните години.

Някои от обвинителките на Куба Гудинг младши разкритикуваха лекото наказание за звездата от "Джери Магуайър", докато други продължават да водят граждански дела срещу него.

Гудинг младши беше арестуван през юни 2019 г., след като 29-годишна жена съобщи на полицията, че той я е опипал без нейно съгласие в бар в Ню Йорк. Инцидентът не е този, за който се отнася признанието му за вина.

Няколко месеца по-късно прокурорите обвиниха Гудинг, че е ощипал задните части на сервитьорка, след като й е направил сексуален намек, както и че е целунал друга без съгласието й, за което той се призна за виновен.

И за двата инцидента се твърди, че са се случили през 2018 г.

Embed from Getty Images

Делото на Куба Гудинг младши - един от представителите на "тежката артилерия" на Холувид, чието непристойно поведение беше осъдено от движението #Аз също, се "проточи" три години заради забавяния, свързани с пандемията от КОВИД-19.

Актьорът по-рано пледира невинен по шест обвинения в престъпления и отрече всички обвинения в неправомерни деяния. Адвокатите му твърдят, че прекалено ревностните прокурори, обхванати от страстта на движението #Аз също, се опитват да превърнат "обикновени жестове" или недоразумения в престъпления.

Понастоящем се водят дела срещу други двама вече бивши представители на холивудската "тежка артилерия" - Кевин Спейси и Харви Уайнстийн.