Американският режисьор и сценарист Куентин Тарантино е приключил работата по сценария на своя нов и вероятно последен филм, съобщи "Hollywood Reporter".

Според източници на изданието сценарият е озаглавен "Кинокритикът" ("The Movie Critic"), а действието се развива в края на 70-те години на миналия век в Лос Анджелис.

Главният персонаж в лентата ще бъде жена, отбелязва задокеанската медия. Източниците посочват, че продукцията може да е посветена на американската журналистка и една от най-влиятелните кинокритички Полин Кейл (1919-2001).

Очаква се нейните снимки да започнат тази есен, макар към момента Тарантино не е подписал договор за заснемането ѝ с нито едно киностудио.

"Hollywood Reporter" пише още, че това може да се окаже последният игрален филм в кариерата на 59-годишния Куентин Тарантино. Изданието припомня, че по-рано режисьорът неведнъж е заявявал, че планира да заснеме не повече от десет заглавия. Към днешна дата, ако двете части на екшъна "Убий Бил" се броят за един продукт, той има в актива си девет реализирани филма.

Славата застигна Тарантино през 1994 г. след излизането на "Криминале", на който той е режисьор и сценарист. Продукцията, заснета с бюджет от 8 милиона долара, реализира приходи от 100 милиона долара, и спечели главната награда на кинофестивала в Кан и редица други престижни отличия.

Снимка: Getty Images

"Криминале" донесе на Куентин Тарантино първия "Оскар" за оригинален сценарий, припомня БТА. Втората си награда от американската киноакадемия в същата категория режисьорът и сценарист получи за работата си над "Джанго без окови" (2012).

Сред останалите филми на Тарантино са "Глутница кучета" (1992), "Джаки Браун" (1997), "Гадни копилета" (2009), "Имало едно време в Холивуд" (2019).