Захари Бахаров, Мариан Вълев и Асен Блатечки ще допринесат за още повече мъжкарско и екшън усещане във втората част на филма "Южен вятър". Хиляди фенове очакват продължението на историята, вдъхновена от сръбския и българския ъндърграунд и тайните на мафията. Премиерата на "Южен вятър 2: Ускорение" ще бъде на 19 ноември, ексклузивно по кината в България.

Снимка:BS Films

В първият филм, участваха и Христо Шопов и Ивайло Захариев, като баща и син.

Мащабната продукция проследява историята на Петър Мараш, изигран от сръбската звезда Милош Бикович, който има амбицията да разшири бизнеса си, вкарал го в затвора в първата част на филма. "Ускорение" удвоява екшъна, бързите скорости и мрежата от наркотрафиканти. Действието се развива паралелно в няколко държави, включително и на родна земя, където Мариан Вълев, Захари Бахаров и Асен Блатечки продължават работата на българската групировка, водена от Христо Шопов (Димитър) през 2018. Героят на Бахаров е Кирил, на Мариан се казва Каводар, а за Блатечки не е уточнено в IMDB.

Снимка:BS Films

Режисьорът Милош Аврамович казва:

"Екшън сцените в "Ускорение" започват малко след началото и продължават без прекъсване до самия край. Всяка следваща сцена е по-прецизна и ефектна от предишната. Продукцията, сценографията и каскадите достигат удивителен връх на финала на филма"

Поредицата е вдъхновена от криминалния свят и мрачните събития през 90-те години, когато на Балканите цари безредие и политически хаос. След безапелационния успех на Южен вятър през 2018 година, когато филмът постига боксофис резултат от над 2 милиона евро и се превръща в най-успешния в Сърбия за последните 2 десетилетия, Милош Аврамович съзира потенциала и разгръща мащаба на продукцията.

Снимка:BS Films

В заснемането на "Южен вятър 2: Ускорение" взимат участие най-големите звезди на сръбското кино. На терен работят екипи от няколко държави, а едни от най-опасните и вълнуващи каскади са поверени на екип от български каскадьори.

Снимка:BS Films

Продуценти са Татяна Гойкович, Милош Аврамович, Милош Бикович и Миодраг Радонич, а сценарист е Петър Михайлович.