Тази събота в "Изгряващи звезди" Елена Яръмова-Сокачева ни среща с Виктория Евтимов. Тя е нежното момиче с несломим дух и желязна воля. Това е история за чудото да прогледнеш чрез спорта, вярата и безграничната семейна любов.

Вики е боец от първата си глътка въздух. След трудна бременност, която майка ѝ Цвета изкарва, гимнастичката се ражда с проблемно зрение и не вижда като останалите деца. На 18 месеца започват кошмарите или така нареченият, нощен терор, които продължават през следващите 3 години.

"Тя виждаше двойно. Мина доста време, докато ние разберем, че това е така, защото първите лекари, които я прегледаха, казаха, че детето няма проблем. Впоследствие тя се блъскаше в предмети, не виждаше врати, ръбове на маси и т.н и ние видяхме, че детето наистина има проблем. В един момент осъзнахме колко е сериозна ситуацията и интересното беше, че тогава, питайки лекарите дали можем да я запишем на художествена гимнастика, те ни казаха, че всъщност самото напрягане да вървиш по права линия, да се съсредоточаваш, гледайки един предмет, би помогнало много", споделя майка ѝ Цвета

Вижте снимки >>

"Тренирах повече, за да ставам все по-добра, очите ми да се оправят и да нямам проблеми като другите деца", казва Вики.

3 Виктория Евтимов на състезание

Снимка: Wness TV

Талантливата гимнастичка вече вижда отлично и печели много медали не само у нас, но и от първенствата във Франция, защото има и френски паспорт. Там тя се състезава за отбора на Монпелие, където треньор е българката Александра Конова. У нас Вики е възпитаничка на треньора Силвана Тагарева в СК "Илиана". За 2023 г. има общо 11 медала от държавни първенства и квалификации в двете страни. Вики е и клубен шампион на България.

Сенека казва, че "Късметът се случва, когато готовността отговаря на възможността". Вики напълно пасва на тази сентенция и има възможността да се учи от истински шампиони. Нейният баща Илиян Евтимов е един от най-добрите баскетболисти не само във Франция, но и в цяла Европа. Чичо ѝ Васил Евтимов и дядо ѝ Илия са също част от славната баскетболна фамилия. Майката на Вики е бивш спортен водещ, ифлуенсър, бизнес дама и майка на 4 деца.

Когато за първи път Вики стъпва в залата, никой не може да си представи, че един ден тя ще се бори за медали. Но желанието на малкото момиче е толкова силно, че тя започва да тренира повече от другите деца на нейната възраст. Не се оплаква, стиска зъби и не се отказва от мечтата си нито за миг. Вики от малка показва характер на шампион, а зад гърба си има най-важното - любовта и подкрепата на своето семейство.

 

Цвета и Илиян Евтимов с децата си

Снимка: Wness TV

Защо Елена Яръмова заведе в залата Лаура Траатс, златна олимпийска медалистка от Токио 2020, и как реагира Вики, когато се докосна до златния медал на "диамантеното" ни момиче? Емоционалната среща и цялата вдъхновяваща история на Вики гледайте тази събота в "Изгряващи звезди" от 21:00 ч. по WNESSTV.