"Повече уважение се проявява по време на снимачния процес на филмите", смята актрисата Леа Сейду.

Според нея тази промяна се дължи на кампанията #MeToo и на това, че се заговори свободно за сексуалното насилие в киното.

"Виждам, че има уважение по време на снимките, вече няма фамилиарности, дори при заснемането на интимните сцени. Усещам тази глобална промяна, както и че се проявява повече уважение", каза Сейду, която участва във филма "Второ действие" (Le Deuxieme acte) на режисьора Куентен Дюпий, с който бе открит във вторник 77-ият кинофестивал в Кан.

"Филмът се заиграва и с това, като разказва за движението за свобода на словото, което беше фундаментално. Аз също съм свидетелка на тази промяна...", подчертава жената, която през 2013 г. спечели наградата "Златна палма" за "Синият е най-топлият цвят" заедно с Адел Ексарчополус и режисьора Абделатиф Кешиш, припомня БТА.

Малко след това тя разобличи тираничния характер на режисьора, стотиците дубли за една и съща сцена, с което си спечели трайна неприязън от страна на Кешиш.

Леа Сейду беше една от актрисите, които през 2017 г. разкритикуваха поведението на бившия холивудски продуцент Харви Уайнстийн. Тя също така разказа, че е получавала сексуални предложения от режисьори, с които е работила, припомня АФП.