Леонардо ди Каприо не е искал да вижда Мерил Стрийп разголена в сатирата за глобалното затопляне "Не поглеждай нагоре", която отново ги събира на екран, съобщи Fox News.

Това е разкрил режисьорът на филма Адам Маккей, по думите на когото 47-годишният актьор смята 72-годишната си колежка за твърде голяма икона, за да се появява гола пред камерата в комедия.

В една от сцените в лентата героинята е снимана разголена в гръб. Макар носителката на "Оскар" да е използвала дубльорка, за Леонардо идеята е била все така смущаваща.

"Тя е безстрашна. И да, това е дубльорка. Познайте обаче кой имаше проблем с това? Лео ди Каприо. Той смята Мерил за личност със специално място в историята на киното и се чувстваше неудобно да я види в подобна сцена. Той дори ме попита наистина ли е нужно да се показва това", казва Адам Маккей.

Двете холивудски знаменитости се познават от десетилетия, като се запознават на снимачната площадка на драмата "Стаята на Марвин" от 1996 г., в която Стрийп играе майката на Ди Каприо.

Наскоро звездата от "Титаник" сподели, че и останалите актьори са се чувствали "нервни" да работят с голямата легенда на Холивуд, пише БТА. Актьорският състав на филма включва още Дженифър Лорънс, Джона Хил, Кейт Бланшет, Тайлър Пери, Рон Пърлман, Тимъти Шаламе.

Снимка: Getty Images