Без съмнение песента "Shallow" донесе на Лейди Гага феноменален успех и прибави към колекцията ѝ от награди още 1 "Оскар", 1 отличие "Златен глобус", 2 статуетки "Грами", както и 1 приз "Изборът на критиците".

Вижте снимки на Лейди Гага >>

2019 г. безспорно ще остане белязана завинаги от саундтрака към филма "Роди се звезда", особено след събитията в личния живот на певицата и този на екранната ѝ половинка - Брадли Купър.

Сега Гага посрещна нова нападка, която няма нищо общо с упреците, че е съсипала семейната идилия на Купър и Шейк. В момента я заплашва съдебно дело, което неизвестен американски автор на песни смята да заведе срещу нея.

Стив Ронсън твърди, че Гага е изградила песента си върху "основата" на неговия сингъл "Almost", който той издава през 2012 г.

Американската медия съобщава, че изпълнителката е законно застрашена заради първите ноти, с които започва припева на "Shallow".

Ронсън твърди, че те са взети от началото на неговата песен, която има по-малко от 10 хил. гледания в сайта на YouTube.

Ако блондинката реши да се споразумеят, той възнамерява да поиска няколко млн. долара.

Гага вече е наела адвокат от Ню Йорк - Орин Снайдър, който да се бори срещу иска.

"Г-н Ронсън и неговият адвокат се опитват да изкарат лесни пари на гърба на успешен артист. Това е не само грешно, но и срамно. Ако този случай продължи, Лейди Гага ще се бори докрай и със сигурност ще спечели", казва Снайдър.

Юридическият екип на певицата също така изтъкна, че "Shallow" няма нищо общо със сингъла на Ронсън, с изключение на три ноти, които могат да се чуят и в редица други песни през годините.

В свое интервю преди време, Гага сподели как е написала парчето.

"Създаването на "Shallow", заедно с Антъни, Андрю и Марк (екипът на Гага), беше съвсем различно изживяване в сравнение с предишния ни творчески процес. В стаята се носеше мрачна атмосфера, аз стоях на пианото, а всеки от тях държеше по една китара в ръцете си. Започнахме да правим различни предложения за текста и постоянно си говорихме... Всъщност това представлява самата песен - разговор между мъж и жена, но тогава все още не знаехме, че това е посоката", обяснява певицата.