Лейди Гага и "Global Citizen" събраха 35 милиона долара за борба с Covid-19 и ще лансират специално телевизионно шоу с участието на Пол Маккартни, Стиви Уондър и Били Айлиш.

Лейди Гага поясни, че сумата е събрана за 7 дни и ще бъде предоставена на Световната здравна организация. Певицата и "Global Citizen" оповестиха също за предстоящото телевизионно шоу "Един свят: Заедно вкъщи", което цели да се води борба с новия коронавирус. То ще бъде излъчено на 18 април от телезивизиите ABC, NBC, CBS, iHeart Media.

Вижте снимки на Лейди Гага >>

"Искаме да хвърлим светлина върху притегателната сила на това историческо и безпрецедентно културно движение, както и да честваме и да окуражим силата на човешкия дух", отбеляза Лейди Гага.

Многочасовото специално шоу, което ще може също да бъде стриймвано в YouTube, Apple, Инстаграм, Фейсбук, Туитър и други платформи, ще е с участието и на Елтън Джон, Дейвид Бекъм, Джон Леджънд, Еди Ведър, Кери Уошингтън, Крис Мартин от "Колдплей", Лизо, Джей Балвин, Андреа Бочели и Малума, предава БТА. Идрис Елба и съпругата му Сабрина Елба, които са с положителни тестове за новия коронавирус, също ще участват в шоуто.

Водещи ще бъдат Стивън Колбер, Джими Фалън и Джими Кимъл. Шоуто ще хвърли светлина също върху засегнатите от новия коронавирус и ще отдаде дължимото на борещите с Covid-19 здравни работници.