Две суперзвезди на музиката - поп певицата Лейди Гага и ветеранът Тони Бенет, ще излязат заедно на сцената "за последен път" за два концерта през август.

Шоутата "За последен път: Вечер с Тони Бенет и Лейди Гага" ще бъдат организирани в "Radio City Music Hall в Ню Йорк на 3 август, когато ветеранът ще отбележи 95-ия си рожден ден, a следващата дата е 5 август.

Вижте снимки на Гага и Робинсън >>

"За мен е чест и изключително се вълнувам от възможността да отпразнувам заедно с Тони 95-ия му рожден ден на тези специални шоута", написа Лейди Гага в Twitter.

"Variety" съобщава, че притежателите на билети за концертите ще трябва да удостоверят, че са ваксинирани. В залата няма да бъде разрешено използването на телефони.

Изпълнителите преди пяха заедно в "Radio City Music Hall" през 2015 г.

Снимка: Getty Images

През февруари семейството на Бенет оповести, че певецът и носител на 19 награди "Грами" е диагностициран с болестта на Алцхаймер през 2016 г., припомня БТА. Съпругата му - Сюзан Бенет, сподели, че той е "неспособен да разбере болестта" и състоянието си, но е съхранил любовта си към музиката.

Лейди Гага и Тони Бенет издадоха съвместен албум "Cheek to Cheek" през септември 2014 г. През 2018 г. те започнаха работа над втори албум, който се очаква да излезе на музикалния пазар тази година.