Лейди Гага каза, че е използвала травмата, останала й след изнасилването й, за ролята си във филма "Домът на Гучи". В лентата се разказва за любовта, предателството, убийството и други емблематични моменти от живота на прочутата италианска модна династия.

Певицата и актриса играе Патриция Реджани, която излежава 18 години затвор за убийството на бившия ѝ съпруг и шеф на лейбъла Маурицио Гучи. В истинския живот те са съпрузи 12 години, докато той не я изоставя заради по-млада любовница. Патриция и Маурицио имат две дъщери, Алегра и Алесандра. Във филма ролята е поверена на Адам Драйвър.

Снимка: Forum Film Bulgaria

"Използвах всички тези спомени, всички тези травми, всички тези моменти от живота си", каза Лейди Гага пред BBC News.

Това лято звездата разкри, че е претърпяла срив в резултат на сексуално насилие, от което забременява преди повече от 15 години. Тя смята, че престъплението на Реджани е било действие на жена, която е била "избутана до ръба".

Снимка: Forum Film Bulgaria

Запитана как личните ѝ преживявания са помогнали да създаде героинята, тя отвърна:

"Бих казала, че взех от "отровата" да живееш в този толкова мъжки свят в музикалната индустрия. Ползвах и суматохата от това, като част от нейния характер, но най-много ми свърши работа нападението, когато бях на 19 от музикален продуцент. Чувствах се  безкрайно контролирана от мъжете в кариерата си и се опитвах да намеря собствения си глас".

Добавя, че е било много болезнено на снимачната площадка, защото непрекъснато работела, използвайки сетивната си памет.

Снимка: Forum Film Bulgaria

"Имам комплексно посттравматично стресово разстройство. Така че това не е единичен инцидент, а множество инциденти. Използвах ги всички по различно време в различни моменти от снимките".

Режисьорът Ридли Скот проверявал редовно психичното ѝ здраве, защото виждал, че тя охотно се "травмира" с изпълнението си, твърди певицата.

"Да преживееш отново травмата си за един герой може би не е най-здравословното нещо. Но аз съм романтичка. Имам романс със сценария, романс с моя герой, романс с актьорския състав", обяснява още тя и вярва, че това й подействало терапевтично.

Снимка: Forum Film Bulgaria

За героинята си казва, че я наричат златотърсачка и черна вдовица, но тя я намира за очарователна. "Усещането, което имах за нея е, че тя се опитваше да напредне в живота, да направи нещо важно със себе си. Тя не се вписва в лъскавата фамилия и е неудобна".

Патриция Реджани сега е на 72 години и често е забелязвана за се разхожда из улиците на Милано с папагал на рамото. Тя одобрява Лейди Гага да я пресъздаде на екран.