Сара Даш, съоснователка на R&B групата "Labelle", която покори света с мега хита "Лейди Мармалад" през 1974 г., е напуснала този свят, съобщиха световните медии. Певицата си е отишла на 76 години, а причините довели до края ѝ още не са известни.

Пати ЛаБел, другата идейна вдъхновителка на женската група, разказа че двете са били на сцена заедно в събота и това бил много силен, специален момент.

Пати, Сара и Нона

Снимка:Getty Images

Тя почете Сара с думите:"Сара Даш беше толкова изумително талантлива, хубава и обичлива душа, която благослови живота ми и този на другите, по начини, които не мога да изброя. Винаги съм разчитала на нея да ми пази гърба. Това беше Сара - лоялен приятел и глас за онези, които нямаха трибуна за свой. Тя беше щедър човек, който споделяше таланта и времето си с останалите".

77-годишната Пати разкри, че е съкрушена, но утехата ѝ е в това, че Сара остави дух и творчество, което ще продължават да живеят. "Почивай в мир, сестричке, винаги ще те обичам", казва още Пати.

Сара е родена пррез 1945 година в Ню Джърси и се мести във Филаделфия през 60-те години на миналия век. Тя се сближава с Пати Лабел, Нона Хендрикс и Съндрей Тъкър, с които основават The Ordettes. След смяната на няколко имена, гругата, без Съндрей, която напуска, започва да става разпознаваема като Labellе през 1971 г.