Азия Ардженто, италианската актриса и режисьорка, превърнала се в лидер на движението Аз също, обвини в сексуални посегателства Роб Коен, американския режисьор на филма "Бързи и яростни". Обвиненията бяха отправени в интервю за в. "Кориере дела сера", предаде Франс прес.

Ардженто бе една от първите, които заговори за сексуалните посегателства в света на киното и допринесе за началото на движението Аз също. През 2017 г. тя заяви, че е била изнасилена от американския продуцент Харви Уанстийн през 1997, когато е била на 21 години.

В интервюто за италианското издание сега тя твърди, че Коен я насилил през 2002 г. Тя обяви, че той я е дрогирал с наркотик, който обикновено използват изнасилвачите. Ардженто се събудила гола в леглото му на следващата сутрин. Посегателството било извършено, когато тя снимала филм "Трите хикса" на Коен, в който й партнирали Вин Дизел и Самюел Джаксън.

Говорител на Роб Коен отрече твърденията. Той каза, че по времето, когато са работили, двамата са изградили отлично работна връзка, Коен възприемал Ардженто дори като приятелка и сегашното й обвинение било объркващо предвид онова, което се говорело за самата нея в последните години.

Азия Ардженто в леглото с Джими Бенет по времето, когато той бил на 17 години

Снимка: Скрийншот/TMZ

Самата Ардженто бе обвинена в сексуално посегателство през 2018 г. над американския актьор Джими Бенет по времето, когато той бил на 17 години. Първо Ардженто отхвърли твърденията, а после промени мнението си, но представи друга версия на случилото се. Ардженто каза, че Бенет й поискал финансова помощ и нейният партньор по онова време, кулинарният виртуоз Антъни Бурден й дал 380 000 долара, с които да откликне на искането на Бенет.

Обвиненията на Ардженто срещу Коен се съдържат и в книга, която ще има премиера на 26 януари и е озаглавена "Анатомия на едно диво сърце".