Благодаря за уважението и отношението на екипа на Секционната избирателна комисия в НМУ "Любомир Пипков"! Това написа във Фейсбук голямата певица Лили Иванова.

На снимката се вижда, че примата носи и ръкавици, освен маска.

На всички избори Лили Иванова си прави снимка с хората от секционната комисия.

И много други български звезди проявиха гражданска активност и отидоха до урните, за да гласуват. Нещо повече - те се похвалиха с това в социалните мрежи.

Шоуменът, водещ и участник в "Като 2 капки вода" Къци Вапцаров с усмивка обяви, че е гласувал със... среден пръст - просто защото машината не "хванала" натискането с палеца и показалеца.

"Сядам на машината да гласувам и почвам с пръстите, не реагира.. палец, показалец... не.. никаква реакция. И като пробвах със средния, стана от раз! Да се знае, гласувал съм със среден пръст!", написа Къци във Фейсбук.

 

Колежката му в шоуто за имитации Милица Гладнишка също прояви гражданска активност. "И аз гласувах! 66-то училище беше грозно, дворът - тревясал, плочките, потънали в кал. Миришеше на мазни пирожки! Грозна работа! Не знам, чия е вината за потресаващия вид на това голямо училище с потенциал за прекрасен парк и площадки за бягане, футбол и баскетбол. Но, ако след 4 години положението е същото.... Тогава ще ви кажа - вървете на май*ата си, управляващи! Гласувах!", обяви емоционалната Милица.

Шоуменът, певец и бизнесмен Иво Танев също сподели, че е заложел на машинното гласуване. "Гласувах! Да, имаше проблем с машинно гласуване. Исках да гласувам с бюлетина, но въпреки проблемите, те държаха да гласувам машинно. Опитах се да им кажа, че не бива така, защото се създава ненужно бавене в, и без това, най-голямата секция! В резултат на това, една госпожа ми каза, че се правя на интересен, понеже съм известен. Като го чуя това и ми става ясно с какъв човек си имам работа. Друг господин пък дори ме обвини, че съм хвърлил картата за гласуване, когато помолих да гласувам с бюлетина. А аз просто я пуснах на масата пред него. Успях да гласувам машинно, но си тръгнах с едно неприятно и горчиво усещане. Дори излизайки, притеснен от стаята, неволно си свалих маската, за което моментално бях порицан. Извиних се и веднага я поставих. Тъжно е, че сме такива. Че сме такава нация. За съжаление много малко българи притежават добри качества и потенциал! Останалите само имат голямо самочувствие, че са нещо, но не са. И това си личи по това, какво се случва в страната.", написа Иво Танев.

"Аз гласувах! Направете го и Вие. Макар последните години да съм силно обезнадеждена, че нещо зависи от нас, обикновените хора, все още виждам мъничък лъч светлина в тунела... и днес е денят, в който тази светлина е в нашите ръце! Нека бъдем гласовити. П.С. А и гласуването обезмисля купения вот", написа актрисата Дария Симеонова.

"Гласувах. Защото е важно", написа водещият от bTV Светослав Иванов.

"Гласувах с машина. Освен, че трябваше да натискам, а не да докосвам дисплея, друг проблем нямаше", сподели в социалната мрежа журналистката Миролюба Бенатова.

Певецът Крум дори пусна видео от гласуването си. "Гласувах, защото бъдещето ни зависи от всеки един от нас. Излезте и вие, гласувайте, заявете себе си!", апелира той.