Много родни звезди упражниха правото си на глас и споделиха това със своите фенове в социалните мрежи.

Примата на българската естрада Лили Иванова не пропуска избори. Тя пусна своя вот в Национално Музикално Училище "Любомир Пипков", тъй като живее на столичната улица "Оборище".

"Благодаря на членовете на СИК за уважението", написа изпълнителката на "Панаири" и публикува два кадъра от своето гласуване. От кадрите стана ясно, че Иванова е предпочела хартиената бюлетина.

"Готово!" - лаконична беше Мартина Вачкова, след като пусна своя вот. От снимката, публикувана в социалните мрежи, става ясно, че актрисата е гласувала в Берлин.

Също в Германия, но в Дюселдорф, пусна бюлетина колегата й Юлиан Вергов. "Рапорт даден!", написа актьорът във Фейсбук.

"Гласувах днес, за да мога с достойнство да посещавам исторически паметници като Крепостта Баба Вида във Видин , където предците ни са правили суров избор, за да се разхождаме ние днес къде ли не, но не и да отидем до урните.

И не, не съм във Видин или от там, снимката е знакова, заради усещането ми за гняв, но и надежда, че няма отново да ставаме жертва на безразличните в обществото ни. И на извиненията им, че нямало за кого да гласуват", написа актрисата и участничка в тв шоуто "Като 2 капки вода" Яна Маринова.