Примата на българската естрада Лили Иванова навършва 80 години днес.

Вижте снимки >>

През 2011 г. световноизвестният български цигулар Васко Василев казва за нея:

"Има една Лили Иванова, тя е най-гениалната, най-страхотната българска певица. И това, че съм имал щастието да се докосна до нея и да сме приятели, е огромен плюс в моя живот. Всеки пък, когато чуя Лили, кожата ми настръхва. Просто тя е страхотна! Да се задържиш толкова дълго време на сцената е наистина геройство! Лили ще остане завинаги, тя е легенда. Има много малко легенди в този свят и аз имах щастието да се докосна до нея. Слагам Лили на нивото на Майкъл Джаксън."

Лили Иванова наистина е легенда и за щастие нейната приказка е с отворен край, за да можем всички ние да продължаваме да се наслаждаваме на музиката, на гласа ѝ и на неостаряващите ѝ песни, събрани в 30 студийни и 42 миниалбума. И няма да сбъркаме, ако я наречем великан. Тя е жената, която поддържа безупречна визия и репутация години наред, жената, която не се поколеба да се съблече за първия брой на българския Playboy и жената, която ще се качва на сцената отново и отново по време на националното си турне, за да ни покаже, че за разкриването на душата от първо лице по начин, който не просто обичаш, а изживяваш всеки път, няма възраст.

Тина Търнър

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Когато говорим за великани, отдадени на музиката, не можем да не споменем Тина Търнър. Това вечно момиче тази година ще навърши 80 г., но не спира да живее с всяка клетка на тялото си. Преди време Тина сподели, че най-после е дошъл моментът, в който може да се отдаде на малките неща, за които никога не ѝ оставало време. И въпреки че твърди, че вече няма нужда от шоу, тя се къпе в любовта на хората, които постоянно и засвидетелстват чрез картички и писма, че им дава надежда. Тя е "Simply the best".

Понеже трябва да е ясно, че възрастта е просто цифра, която няма значение. На хоризонта се появява Джейн Фонда.

"Предполагах, че няма да живея дълго и ще умра самотна и пристрастена към нещо. Не мислех, че ако наистина живея толкова дълго, ще бъда енергична и здрава и ще работя все още. Благодарна съм", каза тя, когато навърши 80 години през 2017 г.

Без излишна поза или прекалено самочувствие Фонда е жена, благодарна, че е успяла да стане по-добър човек през тези 80 години. А ние сме ѝ благодарни за ролите, емоциите и куража.

Джейн Фонда и Ричард Пери

Getty Images/Guliver Photos

Когато говорим за големи актриси, няма как да не споменем София Лорен. Тя също като Фонда не вярвала, че някога ще достигне достолепната си възраст. А тя вече е 84 години.

"Всъщност, когато бях на 20, не вярвах, че един ден ще доживея до 80 години. Мислиш си: "Боже мой, как мина цялото това време? Не мога да повярвам!", разкри преди време Лорен в интервю.

Тя е жената, която не вярва на комплиментите за перфектната си външност, но пък всички ѝ звучали "много убедителни". Едва ли има човек, който не си представя Лорен, когато трябва да визуализира образа на истинската италианка.

София Лорен

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Накрая, но не на последно място в нашата селекция на неостаряващите знаменитости, е 85-годишната актриса от поколението на холивудските диви Джоан Колинс. Тя е играла рамо до рамо с Пол Нюман и Боб Хоуп. И най-важното е, че Джоан продължава да играе и до днес, защото животът продължава и дълго след 80.

Джоан Колинс

Снимка: Getty Images/Guliver Photos