За пореден път примата на българската естрада Лили Иванова покори сърцата на ловчалии. С бурни аплодисменти бе посрещната певицата, която показа талант, класа, обаятелност и емоционалност. За това съобщава БТА.

За втори път Лили Иванова се срещна с ловешката публиката по време на националното си турне в страната, на което БТА е медиен партньор. Първият ѝ концерт в люляковия град бe на 27 април. Билетите за него се разпродадоха за по-малко от 24 часа. Поради огромния интерес звездата и екипът ѝ обявиха втора дата - 27 юни, но по здравословни причини тя бе отменена за вчера.

"За мен и екипа ми е безкрайно удоволствие да бъдем отново в този град", поздрави публиката Лили Иванова.

Градусите на настроението в пълния салон на Драматичния театър се покачиха, когато се чуха първите акорди на "За тебе бях". Присъстващите запяха заедно със своята любимка "Щурче", "Детелини", "Ветрове", "Панаири" и другите хитове, любими на няколко поколения.

Ваня Георгиева присъства и на двата концерта на Лили Иванова в Ловеч, купила си е билети и за спектакъла в "Арена Армеец" в София на 4 декември. "Всяка година ходя на концерти на Лили Иванова. Възхищавам се на упоритостта ѝ, на постоянството ѝ, на труда, който полага, на всичко. Тя ми е пример, идол. Много има какво да научим от нея. Държи на българското, на България, песните ѝ са със смисъл. Зная ги всички - и старите, и новите", каза за БТА Георгиева.

Снимка: БТА

За пръв път на живо видя своята любима певица Пламен Христов, който бе довел на концерта и 13-годишния си син. "С песните на Лили Иванова отраснаха много поколения. Спомням си, че баба ми, майка ми я слушаха, аз също, както и синът ми. Песните ѝ остават вечни. Радвам се, че изпитах емоцията да я видя и слушам на живо", посочи пред БТА Христов.

"Лили Иванова е всичко, с което свързвам естрадата в България. Откакто се помня присъства осезаемо в нашия живот, бит и култура. Няма българин, който да не се вълнува от нея и нейния глас", каза за БТА Георги Павлов, който за пореден път присъства на концерт на примата.

С възгласи "Още", "Лили" публиката извика на няколко пъти Лили Иванова на бис.

Снимка: БТА

На сцената с примата на българската естрада бяха музикантите от "Ли Оркестра" - Ангел Дюлгеров (китари, цигулка); Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон); Иван Йорданов - Чери (китари); Христо Михалков (бас китара); Орлин Цветанов (цигулка) и Росен Ватев (ударни, перкусии), както и с беквокалите - трио "ЛаТиДа".

Концертът в Ловеч бе 26-ти поред от началото на националното турне на Лили Иванова. То започна на 14 април от родния ѝ град Кубрат и включва 28 града в страната. Продължава в Шумен, Русе, Добрич, Смолян и Кърджали. Кулминацията е спектакъл в "Арена Армеец" в София на 4 декември.